Tūrisms
2023. gada 10. septembris, 06:39

Meitene gadiem dzīvo savā automašīnā

Jauns.lv

Piedzīvojumu meklētāja Nikola Džordana, kura daudzus gadus dzīvo savā automašīnā, uzskata, ka tas ir "jautri", kad kļūst par rutīnu. Taču viens no vairākiem trūkumiem, ar ko viņa dalījusies ar citiem autobraucējiem, ir nepieciešamība agri doties gulēt aukstajās ziemas naktīs.

Džordana par savu aizraujošo dzīves pieredzi nelielā mobilajā telpā raksta savā blogā, vēsta "The Sun". Viņa arī dalījās padomos par to, kas jāzina sievietei, ceļojot vienai pašai.

"Ceļā sāku dzīvot viena pati 2019. gada oktobrī... ir daudz vērtīgu padomu, ko man gribētos zināt iepriekš... Pat tik mazā telpā man var būt nepieciešamas dienas, lai atrastu vajadzīgās lietas," norāda jauniete.

"Labs ēdiens, sports, iet uz darbu un tusēties ar draugiem - tas ir tas, ko es vērtēju savā dzīvē, un patiesībā man ir radusies iespēja šos ieradumus saglabāt ceļā, paralēli darbam," saka Džordana.Tomēr trūkums ir tas, ka, būdama pašpasludināta "ekstraverte", kurai patīk komunicēt ar draugiem, viņa "daudz laika pavada vienatnē".

"Kā ekstraverts es cīnos ar vientulību, un esmu dzirdējusi, ka tā ir pat introvertiem. Dzīvojot ceļā, var paiet laiks, kamēr izveidojat draugu grupu, ar kuriem saprotaties un kuriem uzticaties. Man visvienkāršāk ir tad, ja kādu laiku tusēju vienā un tajā pašā vietā, bet, ja regulāri pārvietojos, man ir grūtāk saglabāt šo kopienu," saka piedzīvojumu meklētāja.

Viņa piebilst, ka diemžēl bieži ir tā, ka var veidot labas attiecības ar cilvēkiem uz nedēļu un tad nekad viņus vairs neredzēt. "Lai pie tā pierastu, ir vajadzīgs laiks," norāda Džordana.

Vēl viens sarežģījums - pielāgoties drūmajām ziemas dienām, kad dienas ir īsas un vēsas.

"Saltas naktis, īsas dienas ar mazāku saules gaismas un parasti mazāks skaits cilvēku, kas dzīvo uz ceļiem, padara ziemu par visgrūtāko gadalaiku šādam dzīvesveidam,: norāda ceļotāja.

"Lai gan braukāt pa dažādiem kalnu slēpošanas kūrortiem - tas ir lieliski, es iekāpju gultā ap pulksten 5 vakarā, jo tas ir vienīgais veids, kā sasildīties, bet saules vairs nav. Tas vairo vientulību, kā arī man kļūst grūtāk motivēt sevi kaut ko darīt, kad pamostos, bet ārā ir 10 grādu," saka Džordana.

Lai palīdzētu citiem, kas vēlas atkārtot viņas dzīvesveidu, vairākus gadus savā "Subaru Forester" nodzīvojusī Džordana dalījās vairākos padomos.

"Kā vientuļā sieviete es jau iepriekš pētu, kur gatavojos noparkoties pa nakti," saka Džordans. Zemāk - viņas galvenie padomi tiem, kuri tikko uzsākuši līdzīgu dzīvesveidu:

  • Palieciet elastīgi: sarežģīti laika apstākļi un nejauši notikumi gadās vienmēr.
  • Parūpējies par savu automašīnu: piesakies uz sava auto tehnisko apkopi, lai līdz minimumam samazinātu nejaušas vai nopietnas problēmas iespējamību.
  • Ziniet dažus pamatus: ceļojot vienatnē, Džordana ir iemācījusies mainīt lukturus, pārbaudīt eļļu, mainīt akumulatoru un riepas.
  • Iegādājieties labu akumulatoru - tas būs jūsu glābējs, uzlādējot telefonus un sīkrīkus ceļā. "Saules paneļi ir arī lielisks variants lielāka skaita ierīču pieslēgšanai."
  • Iegaumējiet izejas plānu: lai kur Džordana apmestos, viņa vienmēr novieto mašīnu tajā virzienā, kas ļauj viņai ielēkt priekšējā sēdeklī un nekavējoties aizbraukt, ja nepieciešams. "Es guļu arī, turot atslēgas, brilles, lukturi un nazi man blakus gadījumam, ja man būtu nepieciešams uz kaut ko ātri reaģēt," viņa piebilda.

Tēmas