Attēla spilgtums, krāsa? Kas vēl ir svarīgs izcilam televizoram
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 16. maijs, 10:55

Attēla spilgtums, krāsa? Kas vēl ir svarīgs izcilam televizoram

Reklāmas projekts

Noteicošais aspekts televizora izvēlē Latvijas iedzīvotājiem ir attēla kvalitāte. 57% iedzīvotāju, izvēloties sev piemērotāko televizora ekrānu tehnoloģiju – LCD, OLED vai QLED –, pievērš uzmanību attēla kvalitātei. Attēlam ir jābūt reālistiskam, bet kontrastam – izcilam. Skaņas kvalitāte visbiežāk ir otrs svarīgākais aspekts (45%). Skaņai ir jābūt sinhronai ar attēlu (bez nobīdes) un to būtu labi jādzird no jebkuras telpas daļas. Liela nozīme ir arī dažādām Smart TV funkcijām, jo viedais televizors tiek izmantots gan darba, gan atpūtas vajadzībām.

Daudzi patērētāji dod priekšroku OLED televizoriem un starp tirgū pieejamajiem, šobrīd tie tiek ierindoti premium segmentā, kas pieejams arī plašam patērētāju lokam. Vadošie tehnoloģiju apskatnieki augstu vērtē jaunāko Samsung OLED televizoru, kur izmantota Quantum Dot tehnoloģija, kuras priekšrocība attiecībā pret standarta OLED, ir lielāks spilgtums un precīzākas krāsas. Ar modernāko QD-OLED paneli, kura pikseļi paši izgaismojas, iespējams baudīt nevainojamu kontrastu pat vissīkākajās attēla niansēs.

4K neironu kvantu procesors

Televizorā iestrādāts 4K neironu kvantu procesors, kas analizē ikvienu ainu un palielina spilgtumu, lai nodrošinātu maksimālu attēla spilgtumu un kontrastu. Tā uztveramā krāsu kartēšana un OLED spilgtuma pastiprinātājs rūpējas par nepārspējamu spilgtumu, krāsām, kontrastiem un detaļām. Quantum HDR OLED, pateicoties pikseļiem, kas paši izgaismojas, ļauj novērtēt pat pašas mazākās detaļas. Savukārt, izcilā 4K AI mērogošanas tehnoloģija, ko papildina 20 neironu tīkli, ļauj izbaudīt ikvienu saturu 4K kvalitātē.

Precīzs krāsu attēlojums, ko verificējis arī PANTONE

Samsung OLED televizoru ir verificējis arī starptautiskais PANTONE krāsu institūts. Tas nozīmē, ka OLED krāsu kartēšanas tehnoloģija autentiski un saskaņā ar PANTONE vadlīnijām, atveidos vairāk nekā 2000 PANTONE krāsu toņus, maksimāli precīzi pietuvinot tos realitātei.

Dinamiska un reāla skaņa

Object Tracking Sound tehnoloģija, kas seko līdzi katrai darbībai, ļauj sadzirdēt audio nianses katrā ainā. Bet televizorā esošie Dolby Atmos® skaļruņi, nodrošina reālistisku 3D skaņu un iegremdē saturā. Pavisam jauna un daudzdimensionāla augstākā līmeņa skaņas pieredze, kas atklās jaunu izklaides un videospēļu pasauli.

Viedās funkcijas darbam un izklaidei

Televizoru iespējams izmantot gan darbam, gan izklaidei. Izmantojot video zvanu opciju, uz lielā ekrāna ērti iespējams veikt videozvanus. Vai pārlūkot televizora un viedtālruņa saturu vienlaicīgi, izmantojot Multi View funkciju. Televizors nodrošina arī savienojumu ar stacionāro vai portatīvo datoru, tāpēc saviem darba failiem varēsi piekļūt arī attālināti no mājām.

Tiešsaistes aptauju veica Samsung Electronics Baltics 2022.gada jūlijā sadarbībā ar mediju aģentūru Starcom. Aptaujā Latvijā piedalījās 300 respondentu.

Uzzini vairāk par Samsung OLED www.samsung.lv