foto: Pixabay.com
Labāk tur nebraukt: septiņi populāri tūrisma galamērķi, no kuriem šovasar izvairīties
Santorini, Grieķija. Šo skaisto Grieķijas salu arvien biežāk raksturo kā pārvērtētu virzienu, galvenokārt tāpēc, ka tā šķiet pārāk tūristiska.
Tūrisms
2023. gada 30. aprīlis, 07:43

Labāk tur nebraukt: septiņi populāri tūrisma galamērķi, no kuriem šovasar izvairīties

Jauns.lv

Eksperti prognozē, ka gaidāmā vasaras sezona būs viena no vēsturē noslogotākajām, līdz ar to populārākajos tūrisma galamērķos gaidāma vēl nebijusi apmeklētība.

Izdevums "Travel Off Path" noteicis septiņus populārus tūrisma galamērķus, no kuriem 2023. gada vasarā jāizvairās pārmērīgā tūristu skaita dēļ.

1. Santorini, Grieķija. Šo skaisto Grieķijas salu arvien biežāk raksturo kā pārvērtētu virzienu, galvenokārt tāpēc, ka tā šķiet pārāk tūristiska. Jā, šejienes saulrieti un slavenās baltās mājiņas ir burvīgas, bet stāvēt ilgi rindā, lai apbrīnotu skatu vai uztaisītu labu fotogrāfiju, var būt nogurdinoši. Tā vietā ceļotāji var apmeklēt citas ne visai populāras, bet ne mazāk pārsteidzošas grieķu salas, piemēram, Spetse un Kitira, lai izvairītos no apnicīgā pūļa.

2. Barselona, Spānija. Katalonijas galvaspilsētā ir viss: skaistas vēsturiskas ēkas, pārsteidzoši modernas celtnes, krāšņas pludmales, patīkamas izklaides svaigā gaisā, garšīgs ēdiens, lieliski bāri un restorāni... un tūristu pūļi. Paredzams, ka šī Spānijas pilsēta šovasar būs ļoti noslogota un vietējās varas iestādes jau sūdzas par tūristiem, īpaši kruīza kuģu pasažieriem.

3. Amalfi piekraste, Itālija. Amalfi piekraste ir lieliska: aizraujoši skati piekrastē un burvīgas pilsētas to padara par sapņu vietu, taču tā ir ļoti pārslogota. Piekrastes pērle ir Pozitano zvejnieku ciemats, kas no kalnu nogāzēm terašu veidā nolaižas pie jūras.

4. Venēcija, Itālija. Lai gan pērn Venēcijas varas iestādes ieviesa maksu par iebraukšanu pilsētā tūristiem, lai izvairītos no pārmērīga tūrisma un atbalstītu ekonomiku, šī pazīstamā vieta droši vien šovasar tik un tā būs ļoti plaši apmeklēta. Ceļotāji var izvēlēties citas alternatīvas Eiropā, piemēram, Maltu vai Aveiru Portugālē, kur viņi redzēs arī skaistas gondolas un kanālus.

5. Havaju salas, ASV. Daudzi ceļotāji uzskata Havaju salas par Amerikas Savienoto Valstu paradīzi. Iespaidīgās pludmales, apbrīnojamā daba un izklaide padara to par ideālu vietu vasaras atpūtai.

Šovasar "Hawaiian Airlines" pievienoja vairāk maršrutu no ASV lielajām pilsētām, jo šī virziena popularitāte turpina pieaugt. Taču ceļotājiem jāzina, ka lielā cilvēku daudzuma dēļ šeit spēkā ir jauni noteikumi: ieeja daudzās populārās lokācijās var būt maksas vai ierobežota apmeklētāju skaita ziņā.

6. Stambula, Turcija. Saskaņā ar neseno Eiropas labāko pilsētu pētījumu amerikāņu ceļotājiem šovasar šī pilsēta demonstrēja rezervāciju skaita palielināšanos par 183%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Paredzams, ka Turcija būs noslogotāka nekā jebkad un Stambula būs uzmanības centrā.

7. Kioto un Tokija, Japāna. Ceļotāji uz Japānu šogad aizlido kā bites uz medu. Tās interesantā kultūra, skaistās ainavas, gardais ēdiens un iespaidīgās ēkas, dievnami un pieminekļi piesaista daudzu ceļotāju uzmanību. Ne velti Japānu ne tik sen atzina par pasaules skaistāko valsti.