foto: AP/Scanpix
Maska kompānija atsaukusi lūgumu Pentagonam finansēt "Starlink" Ukrainā
"Tesla" un "SpaceX" īpašnieks Īlons Masks.
Bizness un ekonomika
2022. gada 18. oktobris, 10:03

Maska kompānija atsaukusi lūgumu Pentagonam finansēt "Starlink" Ukrainā

Jauns.lv/LETA

Amerikāņu miljardieris Īlons Masks apstiprinājis, ka viņa kompānija "SpaceX" oficiāli atsaukusi lūgumu Pentagonam par finansējumu "Starlink" satelītinternetam Ukrainā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

""SpaceX" jau ir atsaukusi savu finansējuma pieprasījumu," tviterī raksta Masks.

Sestdien Masks paziņoja, ka viņa uzņēmums turpinās maksāt par "Starlink" satelītinternetu Ukrainā, to pavēstot dienu pēc tam, kad bija ļāvis noprast, ka vairs nevar finansēt šo projektu.

"Kaut arī "Starlink" joprojām zaudē naudu un citi uzņēmumi saņem nodokļu maksātāju dolāru miljardus, mēs turpināsim finansēt Ukrainas valdību par brīvu," tviterī ierakstīja pasaules bagātākais cilvēks.

Vēl piektdien Masks norādīja, ka uzņēmums "SpaceX" nevarēs maksāt par "Starlink" Ukrainā bezgalīgi.

"SpaceX" bija brīdinājusi Pentagonu, ka tā var pārtraukt "Starlink" satelītu sakaru finansēšanu Ukrainā, ja Pentagons nesegs šos izdevumus ar desmitiem miljonu ASV dolāru mēnesī, ziņoja ASV telekanāls CNN.

"Mēs nespējam turpmāk dāvināt termināļus Ukrainai vai finansēt esošos termināļus uz nenoteiktu laiku," septembrī vēstulē Pentagonam rakstīja "SpaceX" direktors, kura pārziņā ir preču un pakalpojumu pārdošana valdībām.

Ukrainai ir nodoti apmēram 20 000 "Starlink" termināļu bezvadu interneta sakaru nodrošināšanai. Masks piektdien tviterī ierakstīja, ka šī "operācija izmaksāja "SpaceX" 80 miljonus dolāru un izmaksas pārsniegs 100 miljonus dolāru līdz gada beigām".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās