foto: unsplash.com
Arī jaunas riepas var būt izdevīgas: kādas budžeta riepas izvēlēties ziemas sezonai?
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 25. augusts, 12:11

Arī jaunas riepas var būt izdevīgas: kādas budžeta riepas izvēlēties ziemas sezonai?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Daudz un dažādu iemeslu dēļ 2022. gada rudens un ziema liks savilkt jostu. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā auto īpašniekiem ietaupīt naudu, tajā pašā laikā nezaudējot komfortu un drošību – iegādāties jaunas riepas un/vai diskus no budžeta klases. Lasi un noskaidro, kādas riepas izvēlēties ziemai!

Trīs ziemas riepu modeļi, kas izceļas ar lielisku cenas un veiktspējas attiecību

Labā ziņa visiem automašīnu īpašniekiem – patiešām labu ziemas riepu budžeta segmentā netrūkst, atliek vien izvēlēties saviem braukšanas paradumiem piemērotāko modeli. Lai šo izvēli atvieglotu, rakstā atlasīti trīs riepu modeļi, kas saņēmuši atzinīgus vērtējumus ne tikai testos un apskatos, bet arī no pašiem autovadītājiem.

Modelis #1: Sailun Ice Blazer WST3

foto: Riepas1.lv

Riepu nozarē Sailun ir jauns zīmols, kas dibināts 2002. gadā, taču salīdzinoši neilgajā pastāvēšanas laikā kļuvis par vienu no TOP20 pārdotākajiem pasaulē. Kā vēstīts ražotāja mājaslapā, gadā tiek saražoti 44 miljoni riepu, no kurām 440 tūkstoši nonāk Baltijas valstīs. Pieminēšanas vērts noteikti ir fakts, ka Sailun ir pirmais Ķīnā bāzētais riepu ražotājs, kam piešķirts prestižais Vācijas sertifikāts TÜV SÜD.

Runājot par konkrēto modeli – Ice Blazer WST3 ir gan vieglajiem, gan apvidus jeb SUV automašīnām paredzēta ziemas riepa, kas pieejama gan ar, gan bez radzēm. Gumijas sastāvs veidots tā, lai šīs Sailun riepas būtu elastīgas un spētu nodrošināt efektīvu saķeri arī ļoti aukstā laikā, bet par veiktspēju un stabilitāti uz ledus un sniega parūpēsies radžu forma un to novietojums, kā arī īpaša lameļu forma un bloku malas, kas līdzinās zāģa zobiem. Virzienveida protektors efektīvi novadīs sniegu un ūdeni.

Modelis #2: Goodride SW606

foto: Riepas1.lv

Goodride riepas ir ļoti iecienītas visā pasaulē, tostarp Eiropā, un par to liecina arī fakti. Piemēram, 2018. gadā šī zīmola riepas bija vispirktākās Zviedrijā un Polijā. Kompānija ZC Rubber, kas ražo Goodride un Westlake, kā arī citu zīmolu riepas, oriģinālajā rūpnīcas komplektācijā (OE) izvēlas tādi auto ražotāji kā Volvo, Land Rover, Jaguar, Volkswagen, Ford, un citi.

SW606 riepu modelis izceļas ar V veida protektoru, kas rūpējas par lielisku saķeri un bremzēšanas īpašībām uz ceļiem, kurus klāj sniegs un ledus. Plecu bloki savukārt izvietoti blīvi, lai nodrošinātu papildu stabilitāti, veicot pagriezienus. Pieejams gan modelis ar radzēm, gan radžojama riepa.

Modelis #3: Norrsken Ice Razor

foto: Riepas1.lv

Norrsken riepas izceļas ar to, ka tās ir atjaunotas, kas riepu cenu padara ļoti pievilcīgu, taču tās joprojām piedāvā labu kvalitāti. Attiecīgās riepas izgatavo no Premium zīmolu karkasiem, kas nav vecāki par pieciem gadiem, tās tiek rūpīgi pārbaudītas, un riepām ir divu gadu garantija.

Ice Razor modelis ir Skandināvijas tipa riepa, proti, tā ir īpaši piemērota mūsu klimatiskajiem apstākļiem. V tipa virzienveida protektors, centrālā josla un malu bloki ar sānu rievām zig–zag formā palīdz radīt optimālu saķeri un vilci gan uz apledojuša, gan piesniguša ceļa. Pieejamas gan ar, gan bez radzēm.

Būtiska nianse: radžojamas riepas un riepas ar radzēm ir divas dažādas preces!

Braucot pa ceļiem, kurus klāj ledus vai sniega kārta, papildu drošību un ērtāku braukšanu, kā arī labāku uzrāvienu piedāvā radzes. Pērkot šādas ziemas riepas, uzmanība jāpievērš terminiem, jo pieejamas ir gan radžojamas riepas, gan riepas ar radzēm. Tās nereti tiek jauktas, taču starp šīm riepām ir kāda būtiska nianse:

  • Radžojamas riepas ir ar speciālām atverēm, kurās speciālists servisā var ievietot radzes, taču, riepas nopērkot, radžu tajās nebūs;
  • Riepas ar radzēm jau pirkšanas brīdī ir aprīkotas ar asajiem metāla izvirzījumiem.

Ņem vērā, ka riepas ar radzēm ir atļautas no 1. oktobra līdz 1. maijam!

Svarīgas ir ne tikai uzticamas riepas, bet arī diski

foto: unsplash.com

Uzlabot braukšanas pieredzi un drošību (un ilgtermiņā arī ietaupīt) palīdz vieglmetāla diski. Tie var samazināt degvielas patēriņu, paildzināt riepu un bremžu mūžu, nodrošināt labāku vadāmību, paātrinājumu un apstāšanos. Autovadītāju aprindās iecienīti ir AEZ diski, kas izceļas ar ļoti elegantiem dizaina risinājumiem. Izņēmums nav arī jaunais disku modelis AEZ Berlin, kas izstrādāts īpaši Mercedes automašīnām.

Paredzams, ka šīs vasaras izskaņā un rudenī autobraucēji pastiprināti meklēs veidus, kā ietaupīt naudu, un līdz ar to riepas iegādāsies laicīgāk, izmantojot pārdevēju piedāvātās atlaides. Tas nozīmē, ka īstais brīdis, kad pirkt jaunas riepas ziemas sezonai, jau ir pienācis. Ielūkojies Riepas1.lv piedāvājumā – šeit atrodami gan visi nupat nosauktie, gan daudzi citi riepu un disku modeļi, turklāt ar bezmaksas piegādi visā Latvijā 1–2 darba dienu laikā!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Riepas1.lv