foto: Publicitātes
Sākta Sarkandaugavas "Lidl" būvniecība
Bizness un ekonomika
2022. gada 26. maijs, 10:13

Sākta Sarkandaugavas "Lidl" būvniecība

Jauns.lv

Veiksmīgi pabeidzot Latvijā vēl nebijušu gruntsūdeņu sanācijas projektu, šonedēļ tiek uzsākta “Lidl” veikala būvniecība Rīgā, Duntes ielā 25. Satiksmes plūsmas atvieglošanai un kājāmgājēju ērtībām “Lidl” šeit izbūvēs arī pilnīgi jaunu tiltiņu pāri Sarkandaugavas senupei.

Kā portālam Jauns.lv pastāstīja uzņēmumā, plānots, ka jaunais “Lidl” veikals klientiem durvis vērs 2023. gadā.

Jaunās “Lidl” veikala ēkas un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projektu izstrādāja SIA “Arhitektu birojs Arteks”, bet būvniecības darbus veiks SIA “Newcom”. Veikals būs gandrīz 2200 kvadrātmetrus liela ēka ar vairāk nekā 1400 kvadrātmetrus plašu un gaišu tirdzniecības zāli. Veikala fasādei izstrādāts īpašs risinājums, tajā iekļaujot dekoratīvās ķieģeļu plāksnītes, kas radīs vizuālas sasauces ar šīs Rīgas apkaimes industriālo pagātni.

foto: Publicitātes

Paralēli jaunā veikala celtniecībai, “Lidl” īstenos plašus apkārtējās teritorijas apzaļumošanas un labiekārtošanas darbus – veikala teritorijā tiks iestādīti gandrīz 300 košumkrūmi un koku lielstādi. Klientu ērtībām tiks izveidota stāvvieta 124 automašīnām. Paredzētas stāvvietas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ģimenēm, un droši velo statīvi velosipēdu novietošanai.

foto: Publicitātes

Kā jau ziņots, 2022. gadā, investējot gandrīz 800 000 eiro, “Lidl” Duntes ielā 25 īstenoja unikālu gruntsūdeņu sanācijas projektu, ko veica speciālisti no Latvijas “VentEko” un Lielbritānijas “ATG Group”. Industriāli piesārņotā gruntsūdens filtrēšanai, gar Sarkandaugavas senupes krastu 8,5 metru dziļumā tika izveidota īpaša siena 180 metru garumā.

Kā informē uzņēmumā, “Lidl” uzņemas atbildību pret sabiedrību un apkārtējo vidi, un visi jaunie “Lidl” veikali Latvijā ir augsti energoefektīvi un izmanto vienīgi 100% vietējās izcelsmes zaļo elektrību.

Rīgā svinīgi atklāti ilgi gaidītie “Lidl” veikali

Šodien, 7. oktobrī, savas durvis apmeklētājiem ver vadošais Eiropas mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl".

gallery icon

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl” kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group” ir pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Eiropā un Āzijā. Ar aptuveni 11 900 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī. "Lidl" pašlaik strādā vairāk par 360 000 darbinieku.

Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

"Lidl" veikals dienu pirms atvēršanas

gallery icon

Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2021. finanšu gadā sasniedza 132,3 miljardus eiro.

SIA “Lidl Latvija” izveidots 2018. gada februārī.