foto: Publicitātes foto
Šefpavārs Fahri Cetinjureks.
Šefpavārs Fahri Cetinjureks.
Bizness un ekonomika
2022. gada 26. maijā, 05:00

Uz "Barents" garšu skatuves kāps Igaunijas izcilākā restorāna šefpavārs

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Jūras velšu restorānā "Barents" 2. jūnijā notiks izsmalcināts "Four hands dinner" vakars kopā ar Igaunijas labākās SPA viesnīcas – Pedastes muižas – un Baltijā visaugstāk novērtētā restorāna "Alexander" šefpavāru Fahri Cetinjureku (Fahri Çetinyürek).

2021. gadā restorāns "Alexander", kas atrodas Pedastes muižā Muhu salā Igaunijā, iekļuva "French La Liste" 1000 labāko restorānu izlasē un prestižā Beļģijas žurnāla "Sabato" 100 labāko Eiropas restorānu topā. "Alexander" atzīts arī par vienu no trim Igaunijas izcilākajiem restorāniem un par labāko restorānu Igaunijā ārpus Tallinas jau piecpadsmit gadus pēc kārtas.

foto: Publicitātes foto
Pedastes muiža.
Pedastes muiža.

Ziemeļvalstu salu virtuvei jeb "Nordic Islands’ Cuisine", ar ko slavens "Alexander", tiek maksimāli izmantotas svaigas vietējās izejvielas, tostarp Muhu salas dārzos audzētie zaļumi un garšvielas. Tādējādi, pieskaņojoties gadalaiku maiņai, restorāns apvieno pilsētai raksturīgo izsmalcinātību ar veselīgām lauku tradīcijām, ko "Alexander" šefpavāra Fahri vadībā varēs izgaršot arī Barents" viesi.

“Man patīk piešķirt kaislību saviem darbiem, ļaujot uzplaukt un savienoties garšām, sajūtām, ēdiena vizuālajam izskatam un dabas skaistumam. Vide, kas ir izaicinājumu pilna, mani iedvesmo visvairāk un ļauj man vislabāk pielietot savas prasmes,” tā par sevi saka Fahri.

Ziemeļu piedzīvojums

"Four hands dinner vakariņu" piedzīvojumu var salīdzināt ar mūzikas koncertu, kurā galvenā loma tiek uzticēta viesmāksliniekam, lai baudītu viņa unikālo pasaules redzējumu sadarbībā ar vietējiem mūziķiem. Tikai šajā gadījumā stāsts nebūs par mūziku. Stāsts būs par garšu mākslu un Baltijas izcilākajiem pavāriem.

Tā būs unikāla iespēja tepat, Rīgas centrā, baudīt izslavēto "Nordic Islands’ Cuisine", iepazīstot vienu no mūsu kaimiņvalsts labākajiem garšu meistariem Fahri Çetinyürek. Viņš kopā ar "Barents" komandu un radošo šefpavāru Dzintaru Kristovski, kurš ir izcils savvaļas dabas velšu pārzinātājs, specializējies veģetāro ēdienu gatavošanā un maizes cepšanā, veidos īpašu četru kārtu maltīti. Kā papildu nošu akordi to bagātinās restorāna vīnziņu pieskaņotie vīni, kopā veidojot vienreizējas vakariņas visās šī vārda nozīmēs: gan garšas, gan tādas, kuras grūti atkārtot.

foto: Publicitātes foto
Radošais šefpavārs Dzintars Kristovskis.
Radošais šefpavārs Dzintars Kristovskis.

Garšu un pieredzes apmaiņa

Savukārt 8. jūlijā "Barents" šefpavārs Ivans Šmigarevs dosies atbildes vizītē uz restorānu "Alexander" Igaunijā. Daudziem gardēžiem Ivana vārds jau ir pazīstams un asociējas ar kvalitāti. 13 gadus strādājis restorānā "Vincents", papildu pieredzi guvis 3 "Michelin" zvaigznes saņēmušos restorānos "Alinea" (ASV) un "Maaemo" (Norvēģijā), kā arī restorānā "Noma" (Dānijā), kurš četras reizes ticis atzīts par labāko restorānu pasaulē. Ivana stiprās puses ir ļoti niansēta garšu izjūta un izkoptas ēdienu pagatavošanas tehnikas. Viņš precīzi atpazīst to, kas kairina baudas sajūtas, un katru ēdienu pagatavo "comme il faut" – tā, kā tam jābūt.

foto: Publicitātes foto
Restorāns "Barents".
Restorāns "Barents".

Par restorānu "Barents"

"Barents" savas durvis vēra 2019. gada 6. jūnijā. Restorānā vienuviet pieejama plašākā svaigo zivju un jūras velšu izvēle no Ziemeļu reģiona aukstajiem ūdeņiem – sākot ar dzīviem langustiem, jūras ežiem, omāriem, austerēm un beidzot ar liela izmēra zivīm.

Mūsu gatavošanas virziens ir tīrs un patiess, izceļot produkta pirmatnējo garšu. Mēs pazīstam katru zemnieku un zvejnieku, kas apgādā mūs ar produktiem, un esam pārliecināti par augstu izejvielu kvalitāti.

"Barents" komanda ar aizrautīgu darbu ik mirkli velta tam, lai sniegtu saviem viesiem gastronomisku baudījumu un neatkārtojamu pieredzi.