foto: Pexels.com
Aptauja: tuvākā gada laikā 28% autovadītāju plāno iegādāties automašīnu
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 24. decembris, 17:51

Aptauja: tuvākā gada laikā 28% autovadītāju plāno iegādāties automašīnu

Jauns.lv / LETA

Tuvākā gada laikā 28% Latvijas iedzīvotāju, kuri ikdienā vada auto, plāno iegādāties automašīnu, liecina lietoto automašīnu tirgotāja "Longo Group" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija" veiktā autovadītāju aptauja.

Šogad par automašīnas iegādi tuvākajā laikā domā par sešiem procentpunktiem vairāk autovadītāju nekā pērn. 

"Longo Group" aptauju dati liecina, ka gadu iepriekš citu automašīnu noteikti vēlējās pirkt 5% no aptaujātajiem Latvijas autovadītājiem, bet šī gada nogalē tie ir jau 9%. 

"Longo Group" valdes loceklis Edgars Cērps norāda, ka Latvijā pieprasītas ir arvien jaunākas, labāk aprīkotas automašīnas, īpaši ne vecākas par pieciem gadiem. Viņš uzsver, ka lietoto automašīnu tirgus arvien straujāk virzās arī uz dabai draudzīgu transportlīdzekļu pusi, tomēr lielākā daļa autovadītāju Latvijā elektroauto iegādi pagaidām vēl vērtē atturīgi.

Populārākā izvēle auto iegādes procesā ir četru līdz piecu gadu vecām automašīnām - tādas tuvākā gada laikā vēlas iegādāties gandrīz piektā daļa jeb 19% no aptaujātajiem. Vienādi populāras ir 8-10 gadu vecas automašīnas un pilnīgi jauni transportlīdzekļi, katram priekšroku dod 18% no autovadītājiem. No aptaujātajiem 11% skatās uz 13 gadu lietotām vai vecākām, savukārt visnepopulārākās pagaidām ir mazāk nekā gadu vecas automašīnas, to iegādi apsver tikai 3% Latvijas autobraucēju.

"Longo Group" tirgus analīze un arī aptaujas dati liecina, ka Latvijas sabiedrība kļūst arvien atvērtāka automašīnas iegādei tiešsaistē. 2021. gada laikā aptuveni piektā daļa jeb 20% no lietotajām automašīnām Latvijā tika iegādātas pilnībā attālināti. Autovadītāju aptauja liecina, ka 4,2% noteikti saka "jā" mašīnas iegādei internetā, kā arī vēl 10,4% visdrīzāk pieļauj šādu iespēju.

Pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" veiktajā Latvijas iedzīvotāju - autovadītāju tiešsaistes aptaujā 2021. gada novembrī piedalījās 706 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

"Longo Group" ir lietoto automašīnu tirdzniecības grupa, kas pārvalda uzņēmumus sešās Eiropas Savienības valstīs.

AS "Longo Group" reģistrēta 2017. gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,97 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 963 149 eiro un tas strādāja ar 65 072 eiro zaudējumiem.

"Longo group" patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds, liecina "Firmas.lv" informācija.