foto: Publicitātes foto
“Huawei nova 9” – vai jaudīga viedtelefona pieredzi var iegūt par demokrātisku cenu?
Vizuāli “Huawei nova 9” nudien atstāj... iespaidu.
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 1. decembris, 05:48

“Huawei nova 9” – vai jaudīga viedtelefona pieredzi var iegūt par demokrātisku cenu?

Jauns.lv

Šī gada oktobrī, Vīnē Ķīnas tehnoloģiju milzis “Huawei” interesentiem demonstrēja savus jaunāko veikumus gudro ierīču pasaulē. To starpā bija arī viedtālrunis “Huawei nova 9”, uz kura visnotaļ efektīgo dizainu un veiktspēju nu atskatīsimies lietotāja acīm.

Piesakot jaunu produktu mūsdienu viedtelefonu pasaulē, kā zināms, pa priekšu ir ieteicams runāt par operētājsistēmas spējām, filmēšanas un fotografēšanas lēcu klāstu, akumulatora jaudu un dažnedažādām papildfunkcijām, kuras attaisno vārdu “vieds” terminā “viedtelefons”.

Proti – savienojamība ar citām ierīcēm, atbilstība jaunākajiem saziņas ierīču standartiem, iebūvēto rīku spēja teju vai “nolasīt” lietotāja domas (automātiska foto apstrāde, pielāgojoties apkārtējai videi, apstākļiem u.c. brīnumi) un tamlīdzīgi.

Tā tas ir arī šajā gadījumā, taču, attiecībā uz “Huawei nova 9” ir jāsaka – rodas iespaids, ka šis, cenas ziņā “vidējā plauktiņa” viedtālrunis īpaši apzinās, ka papildus daudzpusīgas saziņas ierīces lomai pilda arī aksesuāra lomu.

To, ka “Huawei nova 9” ir radīts modernam jaunietim un viņa ikdienas nepieciešamībai var pamanīt jau tūlīt pēc ierīces izņemšanas no kastītes, kad pozitīvi satrauktā lietotāja ieplestajās acu zīlītēs telefons pretī paskatās ar savu lielo un trīs mazajām, fotografēt un filmēt-naskajām acīm.

Vizuāli “Huawei nova 9” nudien atstāj... iespaidu, taču sākumā par šīs ierīces tehniskajiem aspektiem.

Šīs ierīces tehniskie aspekti

Lai arī “Huawei nova 9” ieteicamā mazumtirdzniecības cena Eiropas Savienībā ir nedaudz zem 500 eiro, šis telefons ietver sevī pietiekami daudz, lai sagādātu lietotājam pieredzi, kura tiek sagaidīta no pēdējā laika jaunāko viedtālruņu “metiena”.

“Huawei nova 9” ir 6,57 collu OLED tipa liekts ekrāns ar 1080x2340 izšķirtspēju.

Foto un video iespējas garantē galvenā “Ultra Vision” 50 megapikseļu kamera, platleņķa, dziļuma noteikšanas un makro kameras, kā arī pietiekami jaudīga 32 megapikseļu priekšējā kamera. Ir 4K video iespēja.

Tālrunim ir 128GB iebūvētā atmiņa un 6GB operatīvā atmiņa. “Huawei nova 9” darbojas ar EMUI 12 operētājsistēmu un 8 kodolu “Qualcomm Snapdragon 778G” procesoru.

Nianses – šajā tālrunī nebūs pieejams “Google Play” aplikāciju klāsts, taču tā vietā lietotājam ir iespēja tikt pie “Huawey” izveidotā “AppGallery” lietotņu sortimenta.

Būtiski, ka “Huawei nova 9” ir ticis pie 66W ātrās uzlādes, kas pavisam noteikti nav maznozīmīga funkcija, ņemot vērā viedtālruņa arvien pieaugošo lomu mūsu ikdienā.

Šī tālruņa gadījumā ir jāizstāsta arī par izmēriem. “Huawei nova 9” ir mūslaiku viedtālruņiem netipiski viegls un samērā kompakts.

Platums: 73,7mm, garums: 160mm, biezums: 7,8mm, svars – tikai 175 grami.

Lietotāja pieredze

Droši vien, ka loģiski būtu sākt ar pirmajiem iespaidiem, un šajā gadījumā tie ir visnotaļ atmiņā paliekoši.

Vairums lietotāju, kuri savā kabatā pastāvīgi ir centušies turēt salīdzinoši jaunus viedtālruņu modeļus, droši vien būs pieraduši pie arvien lielāka svara un izmēriem.

Taču izņemot no iepakojuma “Huawei nova 9”, acumirklī kļūst skaidrs, ka šis telefons ir ievērojami plānāks un vieglāks.

Vislielākā “odziņa” “Huawei nova 9” gan ir tā vizuālie aspekti – liekts ekrāns, korpuss, uz kura neizdosies atstāt neglītus nospiedumus pat ar visneatlaidīgākajiem taukainajiem pirkstiem un... kameru korpuss.

Impozantais galvenās kameras dizains – milzīga, visu varoša acs, zem kuras sagrupējušās trīs mazākas ačteles – nudien izceļ šo telefonu uz citu ierīču fona.

Ņemot vērā to, ka viedtālrunim mūsdienās ļoti bieži ir jākalpo arī par personas ārējo tēlu papildinošu aksesuāru, “Huawei nova 9” šajā ziņā ir uzskatāms par gana efektīgu.

Tas, kā jau visas šīs lietas un jebkura recenzija kopumā, protams, ir subjektīvs spriedums.

Telefona dabūšana pie dzīvības ir gana vienkārša gan tiem, kuri ir, gan tiem, kuri nav pieraduši pie konkrētās operētājsistēmas.

Jaunās “Huawei” ierīces interfeiss ir viegli saprotams un loģisks. Taču ne jau par to ir stāsts.

Šī ierīce, ar tās dizainu un uzsvariem iebūvēto rīku/funkciju klāstā, burtiski izstaro “Huawei” centienus uzrunāt jaunāko, tā dēvēto “Zoomeru” paaudzi.

Ierīces kameras darbojas kopā ar specifiskiem algoritmiem, kuru uzdevums ir gādāt par maksimāli kvalitatīviem “selfijiem” nakts apstākļos – domājams, būtiska funkcija tiem, kuri liela daļa (uz)dzīves paiet tieši jau minētājos nakts apstākļos.

“Huawei nova 9” kopumā ir pilns ar maziem un ne tik maziem, knifiem, kuri būtiski palīdz lietotājam sociālajiem tīkliem paredzēta satura ražošanā.

Šis telefons piedāvā nepārtrauktu priekšējo/aizmugurējo video ierakstīšanu, kā arī atļauj vienlaikus filmēt abos virzienos.

“Huawei nova 9” ir arī pietiekami jēdzīga video stabilizācijas funkcija, kas atļauj kvalitatīvāku filmēšanu, esot kustībā.
Telefons padara ērtāku arī tā dēvēto “laik-lēcienu” jeb “time lapse” video filmēšanu.

To bieži izmanto kāda laikietilpīgāka procesa, piemēram, diennakts/laikapstākļu maiņas, pilsētas ritma izmaiņu, vai, piemēram, rokdarbu tapšanas dokumentēšanai.

Secinājumi

Un te nu ir jākonstatē, ka “Huawei nova 9” droši vien nepaliks nepamanīts, kā viena no opcijām “vidējā plauktiņa” viedtālruņu segmentā.

Tā iespējas ir pietiekami plašas, lai garantētu mūsdienīgu viedierīces lietošanas pieredzi, taču cena – pietiekami draudzīga tiem, kuriem šī pieredze nosacīti ir vissvarīgākā, proti, jauniešiem.

Ja jāpiemin kādi no ierīces mīnusiem, tad atsevišķiem cilvēkiem varētu būt problemātiska “Google Play” neesamība.

Taču būtībā šī situācija nav bez risinājuma arī tad, ja neizdodas izlīdzēties ar “Huawei” piedāvātā “AppGallery” lietotņu klāstu.

Visādi citādi “Huawei nova 9” pavisam noteikti kotēsies kā labs un demokrātiski izcenots rīks ikdienas sazināšanās un sociālo tīklu satura veidošanas vajadzībām.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Huawei".