Jauna video tehnoloģija, kas palīdzēs autovadītājiem redzēt aiz stūriem. VIDEO
Priekšējā radiatora režģī iebūvētā kamera ar viena megapikseļa izšķirtspēju ļauj autovadītājiem saskatīt priekšā notiekošo 180 grādu leņķī gan pa labi, gan pa kreisi, kameras attēlu nosūtot uz automobiļa astoņu collu krāsu skārienekrānu.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 7. jūlijs, 19:35

Jauna video tehnoloģija, kas palīdzēs autovadītājiem redzēt aiz stūriem. VIDEO

Jauns.lv

Izveidota jauna kameras sistēma, kas spēj saskatīt situāciju aiz līkuma pat tad, kad pats autovadītājs to nespēj, tādējādi palīdzot novērst iespējamās sadursmes, informēja "Ford" auto izplatītāja Latvijā "Inchcape Motors" pārstāvji.

Inovatīvā priekšējā kamera ar dalīto skatu, kas tagad pieejama jaunā "Ford S-MAX" un "Galaxy" papildaprīkojumā, attēlo 180 grādu skatu, izmantojot radiatora režģī iebūvētu kameru. Neatkarīgi no tā, vai tas ir nepārredzams krustojums vai izbraukšana no piebraucamā ceļa, kamera ļauj autovadītājam saskatīt tuvojošos transportlīdzekļus, gājējus un velosipēdistus.

Sistēma ir aktivizējama ar vienu pogas spiedienu. Priekšējā radiatora režģī iebūvētā kamera ar viena megapikseļa izšķirtspēju ļauj autovadītājiem saskatīt priekšā notiekošo 180 grādu leņķī gan pa labi, gan pa kreisi, kameras attēlu nosūtot uz automobiļa astoņu collu krāsu skārienekrānu. Pateicoties tai, autovadītāji var saskatīt ceļu satiksmes dalībniekus, kuri pietuvojas viņu automobilim no labās vai kreisās puses vai šķērso tā ceļu. Par tikai 33 milimetrus platās kameras tīrību rūpējas īpaši izstrādāti mazgātāji, kas tiek automātiski aktivizēti ikreiz, kad tiek ieslēgti vējstikla tīrītāji.

"Ford of Europe" autovadītāja palīgsistēmu elektronikas nodaļas inženieris Ronijs Hauss skaidro, ka tehnoloģija testēta no saullēkta līdz saulrietam uz visdažādākajiem ceļiem, pārpildītās pilsētas ielās un vietās, kurās ir daudz velosipēdistu un gājēju. "Aptverot tuneļus, šauras alejas un garāžas visdažādākā apgaismojuma apstākļos, mums izdevās nodrošināt to, ka tehnoloģija darbojās labi pat tad, kad saullēkta un saulrieta gaisma spīdēja tieši kamerā," skaidro Hauss.

Priekšējā kamera ar dalīto skatu būs pieejama arī jaunajā apvidus automobilī "Ford Edge", kas Eiropā tiks laists klajā šā gada otrajā pusē.

LETA/Foto: ekrānuzņēmums no video