Pasaulslavenais turku šefpavārs Salts Bae

gallery icon
7
2021. gada 28. septembris, 13:39

Zelta steiks par 800 eiro. Briti paliek "bez vārdiem" par jauno Salta Bae restorānu

Jauns.lv

Pasaulē slavu iemantojušais turku šefpavārs Nusrets Gokče jeb tautā dēvētais Salts Bae nesen arī Londonā atvēris vienu no saviem steika restorāniem "Nusr-Et Steakhouse". Jāteic, ka restorāna atvēršana pievērsusi gana lielu uzmanību, jo īpaši ar savām cenām, kas ir astonomiski lielas.

Piemēram, steiks ar 24 karātu zelta lapas pārklājumu maksā vairāk nekā 700 (816 eiro), zelta burgers - 100 (116 eiro), bet "Red Bull"- 11 (13 eiro) sterliņu mārciņu.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" ļaudis apspriež restorāna cenas.

"Ir lētāk aizlidot uz Salta Bae restorānu Turcijā, nekā doties uz Londonas. 9 mārciņas (10 eiro) par kolu, 630 (734 eiro) par steiku. Nē, paldies," raksta kāds "Twitter" lietotājs, kurš pievienojis rēķinu no jaunatvērtā restorāna, kur kopējā rēķina summa par vienām vakariņām ir 1812 sterliņu mārciņas (2113 eiro). Redzams, ka ierēķināta arī apkalpošanas maksa - 236 mārciņas (275 eiro).

Ļaudis par neparasti augstajām cenām izsaka savu viedokli.

"Smieklīgi, kāpēc lai kāds maksātu šādu cenu. Nauda vairāk nekā jēga."

"Par tādu naudu varētu pabarot visu Bangladešu."

"Oho, pretīgi! Bet tas liecina, ka daži maksās šādas cenas, kamēr citi pat nenopelna šo summu mēneša laikā! Un šādi smieklīgie uzņēmumi paliek atvērti!"

"Salt Bae, tu mani nekad neredzēsi, un mani tas pilnībā apmierina."

"Ēst ar zeltu pārklātu steiku Salta Bae restorānā ir nabadzīga cilvēka priekšstats par labām pusdienām."

Kamēr vieni steidz paust kritiku par restorānu, tikmēr citi to apmeklē. Tostarp sociālajā vietnē "Instagram" redzams, ka britu TV zvaigzne Džemma Kolinsa ar draugu baudījusi ekskluzīvo maltīti.

Gokče kļuvis populārs ar savu izsmalcināto manieri, tostarp veidu, kā steikam uzber sāli. No tā arī guvis pseidonīmu "Salt Bae". Gokčes "Instagram" profilam seko vairāk nekā 38 miljoni cilvēku.

Turku šefpavārs savus steika restorānus atvēris vairākās vietās pasaulē.

Vienu no viņa restorāniem ASV maijā apmeklēja arī basketbolists Jānis Timma ar sievu Annu Sedakovu. Par to Timma pavēstīja "Instagram".