Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Auto un tehnoloģijas

VIDEO: “Metallica” un Mailijas Sairusas performancē leģendārā Hovarda Sterna šovā sava loma arī latviešiem

Jauns.lv

Septembra sākumā pie ASV leģendārā radio šovu vadītāja Hovarda Sterna viesojās pasaulslavenā metāla grupa “Metallica” un popzvaigzne Mailija Sairusa.

“SiriusXM” radio raidījuma ietvaros mūziķi kopīgi izpildīja “Metallica” 1991. gada piektajā, ļoti veiksmīgajā albumā, iekļauto balādi “Nothing Else Matters” – grupai spēlējot pavadījumu, bet Sairusai iejūtoties “Metallica” līdera Džeimsa Hetfīlda lomā un dziedot.

Losandželosā notikušo koncertu varēja vērot arī radio šova “The Howard Stern Show” oficiālajā “Youtube” kanālā, kuram ir teju pusotrs miljons abonentu.

Interesanti, ka performances apskaņošanai cita starpā izmantoti arī Latvijā ražoti un pasaulē atzīti augstas kvalitātes studijas mikrofoni – divi “JZ Microphones” firmas “The Amethyst” modeļi.

Ar tiem apskaņotas bundzinieka Larsa Ulriha bungas. Tirgus vērtība vienam šādam mikrofonam ir 1299 eiro.

foto: Ekrānuzņēmums no "Jzmic.com"
"JZ Microphones" modelis "The Amethyst" "Metallica" performancēs tiekot izmantots gana bieži, zina teikt ražotāja pārstāvis Andris Ēvelis.
"JZ Microphones" modelis "The Amethyst" "Metallica" performancēs tiekot izmantots gana bieži, zina teikt ražotāja pārstāvis Andris Ēvelis.

Kā informē studijas mikrofonu zīmola pārstāvis Andris Ēvelis, pie “Metallica” bundzinieka Larsa Ulriha latviešu mikrofoni nonākuši caur producentu, kurš strādā ar grupu.

“Zinām, ka savulaik šos mikrofonus grupa izmantojusi studijas ierakstiem, un tā nu tie acīmredzot joprojām tiek lietoti. Prieks, ka pasaulslaveni mūziķi novērtē mūsu ražojumu,” komentē Ēvelis.

Jāpiebilst, ka Latvijā ražotos “JZ Microphones” izmanto virkne starptautiski zināmu mūzikas grandu un industrijas profesionāļu, tostarp Lady Gaga, kā arī mūzikas producenti Rafa Sardina un Toms Ruso. Mikrofoni ir lielā cieņā arī starp pašmāju mūziķiem un tās veidotājiem.

Mikrofonus jau vairāk nekā desmit gadus ražo tepat Mārupē. “JZ Microphones” radītājs ir talantīgais latviešu inženieris un dizaineris Juris Zariņš. Zariņš mūžībā aizgāja 2017. gada 20. augustā, 65 gadu vecumā.