Bizness un ekonomika
2021. gada 15. aprīlis, 16:33

FOTO: "Domina" tirgotāji atrod veidu, kā strādāt, par spīti Covid-19 ierobežojumiem

Jauns.lv

Reaģējot uz tirdzniecības centru nozari “diskriminējošiem valdības lēmumiem”, “Domina Shopping” paziņoja, ka, sākot no 15. aprīļa, organizēs ielu tirdzniecības kampaņu “Brīvdabas iepirkšanās skvērs”.

Kampaņā piedalīsies vairāk nekā 10 veikali, ārpustelpu apstākļos piedāvājot ne vien iegādāties, bet arī pielaikot cilvēkiem ikdienā nepieciešamās preces, teikts tirdzniecības centra paziņojumā.

Jauns.lv šodien paviesojās “Domina” skvērā, lai klātienē pavērotu, kā veikalnieki mēģina atgriezties dzīvē, par spīti Covid-19 ierobežojumiem.

Cilvēki iepērkas improvizētā tirdziņā pie "Domina"

Reaģējot uz tirdzniecības centru nozari “diskriminējošiem valdības lēmumiem”, “Domina Shopping” paziņoja, ka, sākot ar rītdienu, 15. aprīli, organizēs ielu tirdzniecības ...

gallery icon

Sieviešu, vīriešu un bērnu apavus un apģērbus kampaņas ietvaros ārpus telpām tirgo veikali “Meta”, “Eiropas Apavi”, “Sportland”, “Muss”, “Danija” un “Sportsdirect.com”.

Aksesuārus un dāvanas piedāvā – “Garmin”, “Handly” un “7IN”. Kosmētiku un parfimēriju var iegādāties veikalā “Douglas”.

Savukārt mājlietu veikals “Jysk” nodrošina internetā pasūtīto preču izsniegšanu un sniedz konsultācijas par preču iegādi attālināti.

Brīvdabas iepirkšanās notiek “Domina” centrālajā skvērā – pie C ieejas ar skatu uz J. Zemitāna tiltu.

Tirdzniecība norisināsies tuvāko trīs nedēļu laikā ceturtdienās, piektdienās un sestdienās - 15., 16., un 17. aprīlī., tad 22., 23. un 24. aprīlī, visbeidzot – 29., 30. aprīlī un 1. maijā. Darba laiki visās dienās būs vienādi – no plkst. 10:00 līdz 21:00.

Jauns.lv novēroja, ka līdzīga kampaņa sarīkota arī pie tirdzniecības centra "Rīga Plaza".

Pie "Rīga Plaza" tirgojas svaigā gaisā

gallery icon

Tirdzniecības centri aicina valdību saprast situāciju

“Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar valstī esošajiem noteikumiem, ielu tirdzniecība diemžēl nevarēs notikt septiņas dienas nedēļā. Pašreiz tie paredz, ka to drīkstam darīt tikai pēc šāda grafika – trīs dienas strādā, četras dienas atpūšas. Tāpēc jau iepriekš atvainojamies mūsu brīvdabas iepirkšanās skvēra apmeklētājiem par šādu neērtību un aicinām rūpīgi sekot informācijai plašsaziņas līdzekļos un “Domina” sociālajos tīklos, lai zinātu precīzu darba laiku,” informēja “Domina Shopping” mārketinga direktore Iveta Zvaigzne-Ālere.  

Vienlaikus tiek arī turpināta cīņa par iespēju atsākt arī pircēju apkalpošanu iekštelpās atbilstoši drošas klātienes iepirkšanās nosacījumiem.

Tāpēc šodien tirdzniecības centrs atkal griezies pie valdības pārstāvjiem. Ekonomikas Ministrijā ir iesniegts lūgums steidzami ļaut strādāt diviem “Domina” veikaliem, kuriem ir atsevišķas ieejas (“Sportland” un “Jysk”).

Šāda pieeja jau tiekot praktizēta ne vien citos Latvijas tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem, bet arī Lietuvā un iepriekš Igaunijā.

Savukārt Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai un Ministru kabinetam atkārtoti nosūtīts pieprasījums nekavējoties izbeigt negodīgas konkurences organizēšanu tirdzniecības nozarē un, ievērojot drošas tirdzniecības konceptu, atļaut klātienē strādāt arī visiem lielajos tirdzniecības centros esošajiem veikaliem.