foto: Rojs Maizītis
FOTO: pēc jauna auto ar groziņu: viesojamies automašīnu salonos, kur tagad katram apmeklētājam vajag groziņu
Kuriozi, taču arī pērkot jaunu automobili, dodoties salonā ir jāpaņem groziņš.
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 9. aprīlis, 13:22

FOTO: pēc jauna auto ar groziņu: viesojamies automašīnu salonos, kur tagad katram apmeklētājam vajag groziņu

Jauns.lv

Sākot ar 7. aprīli, klātienē klientu apkalpošanu atsākuši arī auto saloni. Amizanti, ka arī auto tirgotājiem ir jāievēro visas valdības noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā jāveic apmeklētāju plūsmas kontrole, izmantojot iepirkumu groziņus.

Par visnotaļ savdabīgo situāciju klātienē pārliecinājās arī Jauns.lv, paviesojoties “Norde” (“Nissan” un “Renault” salonos) un “Inchcape Motors Latvia” salonos, Rīgā.

Jāpiebilst, ka “Norde” salonos apmeklētāju plūsmu kontrolē ar groziņiem, savukārt “Inchcape Motors Latvia” tiek lietotas aproces – gluži kā apmeklējot koncertus vai festivālus.

Arī pēc jauna auto jādodas ar groziņu rokās

Sākot no 7. aprīļa klātiens klientu apkalpošanu atsākuši arī auto saloni. Amizanti, ka arī auto tirgotājiem ir jāievēro visas valdības ...

gallery icon

Galvenais – iespēja atkal strādāt

Lai arī klienti ar tirdzniecības groziņiem auto salonā izskatās visai komiski, auto tirgotāji un arī apmeklētāji ir gandarīti, ka vienu no lielākajiem dzīves pirkumiem atkal iespējams veikt klātienē epidemioloģiski drošos apstākļos, rūpīgi iepazīstoties tirgotāju piedāvājumiem, savā paziņojumā medijiem pauda Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Šis esot ļoti būtisks pavērsiems auto tirdzniecības nozarei, jo tieši pavasaris ir gadalaiks, kad ir lielākais pieprasījums pēc automašīnām.

foto: Rojs Maizītis
"Inchcape Motors Latvia" tikmēr groziņu vietā tiek izmantotas aproces.

Vēl 2020. gada pavasarī, iestājoties pandēmijai, auto tirgus piedzīvoja 50% kritumu, turklāt auto ražotņu apturēšana negatīvi ietekmēja auto piegādes visa gada garumā.

“Tādēļ ir īpašs prieks, ka pēc lieldienām ir iespēja atsākt darbu pilnā apjomā, kā arī nodrošināt savus klientus ar to izaugsmei nepieciešamo auto transportu. Tas bija kritiski svarīgs lēmums, lai nozare varētu uzsākt atkopšanos, atjaunot draba vietas un atgūt pirmspandēmijas tirdzniecības apjomus, nodrošinot arī vismaz 200 miljonu nodokļu nomaksu valsts budžetā. Lai arī pēdējais pusgads attālinātā darbā bija sarežģīts, gan tirgotājiem, gan klientiem, kopumā auto tirgotāji, gluži kā 2007. gada krīzē nodemonstrēja neticamu spēju ātri pielāgoties jaunajiem apstākļiem un izdzīvot. Šis valdības lēmums ir gluži kā svaiga gaisa malks, pēc ilglaicīgas smakšanas. Neviens vairs nevēlas atgriezties ierobežojumos, tādēļ auto tirgotāji epidemioloģiskajām prasību ievērošanai pieiet ar vislielāko atbildību,” apgalvo Kulbergs.