foto: Jauns.lv
Cilvēki turpina šturmēt veikalus: vislielākās rindas novērojamas pie lietoto apģērbu veikaliem
Rindās pie veikaliem stāv dažāda vecuma iedzīvotāji, tostarp vecāki ļaudis un ģimenes ar bērniem.
Bizness un ekonomika
2021. gada 7. aprīlis, 15:11

Cilvēki turpina šturmēt veikalus: vislielākās rindas novērojamas pie lietoto apģērbu veikaliem

Jauns.lv

Ir beigusies gandrīz piecus mēnešu ilgā ārkārtējā situācija, kas bija izsludināta saistībā ar Covid-19 ierobežošanu. No trešdienas darbu var sākt daudzi mazie veikali, kas līdz šim bija slēgti. Portāls Jauns.lv novēroja, ka pie vairākiem veikaliem veidojas garas pircēju rindas.

Cilvēki stāv rindās gan pie jaunu, gan lietotu apģērbu veikaliem. Piemēram, pie "Humana" veikaliem izveidojušās pamatīgas rindas. Dažviet rindās pie veikaliem stāv vairāk par desmit cilvēku. Rindās pie veikaliem stāv dažāda vecuma iedzīvotāji, tostarp vecāki ļaudis un ģimenes ar bērniem.

Cilvēki steidz atgriezties veikalos pēc ārkārtējās situācijas beigām

Beidzoties gandrīz piecus mēnešus ilgajai ārkārtējai situācijai ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, cilvēki 7. aprīļa rītā steiguši virināt pilsētas veikalu ...

gallery icon
48

Kā turpmāk iepirksimies?

Jauns.lv jau ziņoja, ka tāpat kā līdz šim mazumtirdzniecības vietās un tirgus paviljonos arī turpmāk būs jānodrošina vismaz 25 kvadrātmetri vienam apmeklētājam un jāorganizē vienvirziena plūsma. Vietās, kur ir pieejami ratiņi, groziņi vai iepirkšanās somas, to skaits nedrīkst pārsniegt veikalā pieļaujamo cilvēku skaitu un ieeja veikalā bez tā ir aizliegta.

Tirdzniecības vietu drīkst apmeklēt pa vienam, izņemot bērnus līdz 12 gadu vecumam un cilvēkus, kuriem ir nepieciešama asistenta palīdzība. Tirdzniecības vietās gan telpās, gan ārā darbiniekiem un apmeklētājiem ir jālieto mutes un deguna aizsegs.

foto: Jauns.lv
Rindās pie veikaliem stāv dažāda vecuma iedzīvotāji, tostarp vecāki ļaudis un ģimenes ar bērniem.

Lielajos tirdzniecības centros varēs darboties tikai atsevišķi veikali

Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības no 7. aprīļa klātienes tirdzniecību vairs neierobežos preču saraksti. Ministru kabinets ņēma vērā ekspertu vērtējumu, ka tirdzniecības centru pilnīga darbības atsākšana rada pārāk lielu pulcēšanās risku, līdz ar to saslimstības pieauguma risku.

Pie zemo cenu veikala "Mere" joprojām garas rindas

Šī gada marta vidū Rīgā, Spilves ielā 24a tika atvērts pirmais zemo cenu mazumtirgotāja “Mere” veikals Latvijā. Kā tas ierasts, ...

gallery icon
16

Tāpēc tirdzniecības centros, kuru platība pārsniedz 7000 kvadrātmetru, varēs darboties tikai pārtikas un higiēnas preču veikali, aptiekas, optikas preču veikali, ziedu veikali, grāmatnīcas un preses tirdzniecības vietas.

Līdz ar to no 7. aprīļa tirdzniecības centros vairs klātienes tirdzniecībai nevarēs darboties tie veikali, kuru sortimentā ir preču sarakstos iekļautās preču grupas. Savukārt pakalpojumu sniedzēji tirdzniecības centros varēs turpināt darbību kā līdz šim.

foto: Jauns.lv
Rindās pie veikaliem stāv dažāda vecuma iedzīvotāji, tostarp vecāki ļaudis un ģimenes ar bērniem.

Varēs sākt darboties mazie veikali

Toties no 7. aprīļa neatkarīgi no preču sortimenta un tirdzniecības platības durvis pircējiem varēs vērt visi veikali, kuriem ir atsevišķa ieeja un kuri neatrodas tirdzniecības centrā (platība ir lielāka par 7000 kvadrātmetriem). Mazākos tirdzniecības centros varēs strādāt visas tirdzniecības vietas. Protams, gan tirgotājiem, gan pircējiem jāievēro drošības prasības.

Briti vairākas stundas stāv rindā, lai iekļūtu atkal atvērtajā "IKEA"

Lielbritānijas valdībai atvieglojot vairākus Covid-19 pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus, durvis apmeklētājiem atkal vēruši vairāki zviedru mēbeļu giganta "IKEA" veikali. Pie ...

gallery icon
18

Tāpat no 7. aprīļa būs atļauta arī ielu tirdzniecības organizācija bez izklaides pasākumiem, piemēram, tematiskajiem svētkiem un atrakcijām. Šādos tirdziņos drīkstēs piedalīties līdz 20 tirgotājiem un organizatoram jānodrošina vismaz divu metru attālums starp stendiem, apmeklētāju plūsma un teritorijas norobežojums.