Tūrisms
2020. gada 4. novembris, 12:52

VIDEO: Vai Pieczvaigžņu ērtības un kukaiņu mielasts – Cīruļu ģimene ceļo pa Igauniju

Jauns.lv

Tūrisma raidījuma “Ceļot bez robežām” galvenie varoņi – Ivars un Lelde Cīruļi, kopā ar bērniem – savu vasaru izvēlējās noslēgt tepat Igaunijā. Vai kaimiņvalsts pilsētas Pērnavas piedāvājums jaunus iespaidus meklējošiem ceļotājiem ir pietiekams?

Cīruļi ir kaislīgi sportiska, veselīga dzīvesveida entuziasti. Ivars ir 2012. gada pasaules čempions spēka trīscīņā un vairāku pasaules rekordu īpašnieks, savukārt viņa sieva Lelde aizraujas ar fitnesu un pārzina veselīgu un sportisku uzturu.

Abi kopā ir izveidojuši sporta biedrību “GoldBarbell”, kas visā Latvijā organizē dažādus sporta festivālus gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņiem ir arī sava privātā sporta bāze Dobelē, kur Cīruļi rīko treniņnometnes, tostarp arī profesionāliem sportistiem.

Cita starpā vērts arī piebilst, ka tieši Ivars Cīrulis Latvijā aizsāka aktīvu pasaulē virālā deju izaicinājuma “Jerusalema” popularizēšanu, kā rezultātā vairākās pašvaldības, Sākot ar Dobeli, metās lielā skaitā izdejot populāro deju, nofilmējot priekšnesumu videoklipus.

Vasaras noslēgums Pērnavā

“Izbaudot vasaras pēdējās dienas, esam izlēmuši doties uz Igaunijas pilsētu Pērnavu, kur 3 naktis un 4 dienas baudījām šīs pilsētas un apkārtnes sniegtās atpūtas iespējas,” stāsta Ivars.

Pirmo nakti ģimene aizvadīja Villā “Amende”, kas ir vienīgā 5 zvaigžņu viesnīca Pērnavā. Latviešu ceļotāji tur izbaudīja gan vecmodīgo villas dizainu un stilu, gan romantiskās vakariņas restorānā.

“Taču jau nākamajā dienā, devāmies pastaigāties pa koka laipu, kas ir izveidota pašā jūras krastā un pēc bērnu lūguma, iegriezāmies “Mini Zoo”, kur redzējām gan čūskas un krokodilus, gan tarantulus un ķirzakas. Saņēmām arī piedāvājumu nogaršot dzīvus kukaiņus,” atklāj ģimenes galva, “Ja kāds no mums tam būtu piekritis, tad kopā jau būtu 137 cilvēki, kas no šī piedāvājuma nav atteikušies.”