Tūrisms
2020. gada 22. oktobris, 06:11

VIDEO: vai Polijā ir foršas pludmales? Cīruļu ģimene ceļojumu raidījumā atklāj “vecās Eiropas” burvību

Jauns.lv

Sportistu un ceļotāju ģimene Ivars un Lelde Cīruļi, kuriem internetā ir savs ceļojumu šovs "Ceļot bez robežām", laikā, kad tūrisms ir manāmi ierobežots, piedāvā vizuāli saistošu atskatu uz neseno ceļojumu uz Poliju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cīruļi kaislīgi sportiska, veselīga dzīvesveida entuziasti. Ivars ir 2012. gada pasaules čempions spēka trīscīņā un vairāku pasaules rekordu īpašnieks, savukārt viņa sieva Lelde aizraujas ar fitnesu un pārzina veselīgu un sportisku uzturu.

Abi kopā ir izveidojuši sporta biedrību “Gold Barbell”, kas visā Latvijā organizē dažādus sporta festivālus gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņiem ir arī sava privātā sporta bāze Dobelē, kur Cīruļi rīko treniņnometnes, tostarp arī profesionāliem sportistiem.

Cita starpā vērts arī piebilst, ka tieši Ivars Cīrulis Latvijā aizsāka aktīvu pasaulē virālā deju izaicinājuma “Jerusalema” popularizēšanu, kā rezultātā vairākās pašvaldības, Sākot ar Dobeli, metās lielā skaitā izdejot populāro deju, nofilmējot priekšnesumu videoklipus.

Zivju smaržas Gdiņā un mežacūku ceļš

Savā ceļojumu raidījumā “Ceļot bez robežām” Cīruļi skatītājiem izstāsta, ko citās valstīs labāk apmeklēt, ko apskatīt, kur paēst un pats galvenais – cik tas viss maksā.

„Mūs vairāk interesē lietas, kas nav tūrisma ceļvežos, mēģinām satikt interesantus cilvēkus, ielīst aizraujošās vietās. Cenšamies izvairīties no tūristu apsēstiem objektiem, bet atrast kādu īpašu odziņu un tajā padalīties ar skatītājiem. Uzzinu visu informāciju par šo vietu, iepazīstinu skatītājus ar personisko pieredzi, sniedzu padomus,” atklāj Ivars.

Septembra noslēgumā Cīruļi, apceļojot Poliju, devās uz Gdiņu.

“Gdiņa, pilsēta kas savus ciemiņus sagaida ar dažādām smaržām no zivju kūpināšanas un cepšanas, dodot iespēju atpūsties mazās piejūras kafejnīcās un baudīt sauli nelielajā pilsētas pludmalē. Interesenti var doties uz jūras muzeju un izstaigāt divus krastā noenkurotus kuģus. Bet tiem, kam pilsētas drūzma neiet pie sirds, var doties uz pludmali, kur jūrā atrodas pamesta torpēdu izmēģinājuma ēka, vai braukt vēl nedaudz tālāk un atpūsties piejūras pilsētiņā Reva, kurā ir smilšu rags, līdzīgs Kolkas ragam un tas iestiepjas dziļi jūrā un to bieži izmanto meža cūkas, lai nokļūtu uz Helas pussalu!” raksta Cīruļi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās