Tūrisms
2020. gada 21. oktobris, 11:31

Kāpēc Polija nebūt nav tūristiem garlaicīga? Cīruļu ģimene savā šovā izpazīstina ar vienu no Eiropas skaistākajām vecpilsētām

Jauns.lv

Kādam, kurš nav bijis, varētu šķist, ka Polija mūsdienās nav pats interesantākais tūristu galamērķis. Taču jāpiebilst, ka atslēga patiesi baudāmam ceļojumam slēpjas spējā pievērst uzmanību detaļām. Tā Polijas pilsētas Gdaņskas vecpilsētas burvību interesentiem atklāj TV ģimene Ivars un Lelde Cīruļi, kuriem internetā ir savs ceļojumu šovs.

Cīruļi kaislīgi sportiska, veselīga dzīvesveida entuziasti. Ivars ir 2012. gada pasaules čempions spēka trīscīņā un vairāku pasaules rekordu īpašnieks, savukārt viņa sieva Lelde aizraujas ar fitnesu un pārzina veselīgu un sportisku uzturu.

Abi kopā ir izveidojuši sporta biedrību “Gold Barbell”, kas visā Latvijā organizē dažādus sporta festivālus gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņiem ir arī sava privātā sporta bāze Dobelē, kur Cīruļi rīko treniņnometnes, tostarp arī profesionāliem sportistiem.

Cita starpā vērts arī piebilst, ka tieši Ivars Cīrulis Latvijā aizsāka aktīvu pasaulē virālā deju izaicinājuma “Jerusalema” popularizēšanu, kā rezultātā vairākās pašvaldības, Sākot ar Dobeli, metās lielā skaitā izdejot populāro deju, nofilmējot priekšnesumu videoklipus.

Pērle Gdaņskas pilsētā

Savā ceļojumu raidījumā “Ceļot bez robežām” Cīruļi skatītājiem izstāsta, ko citās valstīs labāk apmeklēt, ko apskatīt, kur paēst un pats galvenais – cik tas viss maksā.

„Mūs vairāk interesē lietas, kas nav tūrisma ceļvežos, mēģinām satikt interesantus cilvēkus, ielīst aizraujošās vietās. Cenšamies izvairīties no tūristu apsēstiem objektiem, bet atrast kādu īpašu odziņu un tajā padalīties ar skatītājiem. Uzzinu visu informāciju par šo vietu, iepazīstinu skatītājus ar personisko pieredzi, sniedzu padomus,” atklāj Ivars.

Vienā no septembra sērijām Cīruļi paviesojas Polijas pilsētā Gdaņskā. Šī pilsēta varētu īpaši patikt tiem, kuri ceļojumos mīl iepazīt vēl līdz šim neredzētas vecpilsētas, to arhitektūru un vēsturi.

“Pabūt Polijā un neredzēt šo skaisto Gdaņsku, nozīmē neredzēt īsto Polijas pērli. Skaista un interesanta pilsēta, ko noteikti vajadzētu atzīmēt un ielikt savā ceļojumu sarakstā,” secina ceļotāju ģimene. Īpašu uzmanību Cīruļi pievērš arī tur atrodamajai pankūku ēstuvei “Manekin”.