foto: scanpix
Pirms ienākšanas Latvijā “Lidl” piesaka cenu karu Somijas lēto pārtikas preču līderim
"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali ir tikai Lietuvā, bet Latvijā uzņēmums plāno veikalus atvērt tuvākajā laikā, tādējādi vairākās pilsētās notiek aktīva veikalu būvniecība.
Bizness un ekonomika
2020. gada 31. jūlijs, 11:24

Pirms ienākšanas Latvijā “Lidl” piesaka cenu karu Somijas lēto pārtikas preču līderim

Jauns.lv

Vācijas veikalu tīkls "Lidl" tuvākajā laikā plāno Somijā samazināt cenas simtiem preču, lai stiprinātu savu kā lētāko preču piegādātāja tēlu, raksta Somijas laikraksts “Helsingin Sanomat”.

Spriežot Pēc veikalu tīkla paziņojuma, “Lidl” ir secinājis, ka uzņēmuma tēls Somijā pēdējos gados ir zaudēts.

Līderis vietējā pārtikas tirgū “S Grupp” sāka izvērst cenu samazināšanas kampaņu pirms pieciem gadiem, kā rezultātā “Lidl” līderpozīcija šajā lauciņā Somijā pārtrūka, raksta somu laikraksts.

Cilvēki ķer akcijas "Lidl" veikalos Lietuvā 2017. gada vasarā

15.decembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā atvērts Eiropā pazīstamā zīmola "Lidl" veikals.

gallery icon
105

“Lētas cenas ir daļa no “Lidl” DNS, tāpēc esam nolēmuši samazināt cenas simtiem mūsu piedāvāto produktu. Tādējādi mēs turēsim saviem klientiem pirms 18 gadiem doto solījumu,” preses relīzē pauda “Lidl” komercdirektors Mikko Forsstrems.

“Lidl” ienāca Somijas tirgū pirms 18 gadiem, momentā uzsākot cenu karu. Jau šī gadsimta sākumā tirdzniecības tīkls solīja, ka pircējiem piedāvās “vislētāko iepirkumu grozu tirgū”.

Gaidāmais cenu samazinājums būšot pakāpenisks. Rudenī tiks samazinātas 300 preču cenas, bet kopumā plānots samazināt cenas 2500 precēm, kas nozīmē, ka cena par katru devīto preci kļūs lētāka.

Samazinājums attieksies uz visām preču grupām. Nocenoti būšot gan paši “Lidl” produkti, gan Somijā ražotie vai ārvalstīs iepirktie produkti.

“Lidl”, cita starpā, gatavojas ienākt arī Igaunijas tirgū. Uzņēmums vēl nav atklājis savus plānus attiecībā uz šo valsti, bet no vakanču portāliem redzams, ka tīkls meklē veikalus Tallinā, Tartu, Narvā un citviet.

Jūlija sākumā būvniecības koncerns “Nordecon” paziņoja par līguma parakstīšanu “Lidl” veikala būvniecībai Anneles rajonā. Būvniecība izmaksās trīs miljonus eiro, un tā būtu jāpabeidz nākamā gada jūlijā, ziņo “Helsingin Sanomat”.

Āgenskalnā iepretim Kalnciema tirdziņam atbrīvots laukums "Lidl" celtniecībai

Pārdaugavā, Kalnciema un Melnsila ielu stūrī, uzsākta lielveikala „Lidl” būvniecība, kas izpelnījusies daudzu rīdzinieku sašutumu, jo tiks degradēta vēsturiskā Āgenskalna ...

gallery icon
8

“Lidl Eesti” finanšu pārskats 2018. gadā rāda, ka veikalu tīkls ir ieguldījis 21,5 miljonus eiro ilgtermiņa aktīvos Igaunijā. Pagājušajā gadā uzņēmums iegādājās sešus nekustamā īpašuma objektus un turpināja sarunas ar īpašniekiem. “Lidl Eesti” vēl nav publicējusi finanšu pārskatu par pagājušo gadu.

"Lidl" Latvijā

Jau ziņots, ka jūlija otrajā pusē ekspluatācijā nodota "Lidl Latvija" loģistikas centra ēka Rīgā.

Jaunuzceltais loģistikas centrs Dzelzavas ielā 131, Rīgā, kura platība ir 51 000 kvadrātmetru, nodrošinās "Lidl" veikalu darbību Latvijā un Igaunijā.

Tajā atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs. "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka "Lidl Latvija" darbu Latvijā plāno sākt ar ne mazāk kā desmit veikalu atvēršanu, taču konkrētu informāciju par veikalu atvēršanas plāniem kompānija pagaidām nav izpaudusi.

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali ir tikai Lietuvā, bet Latvijā uzņēmums plāno veikalus atvērt tuvākajā laikā, tādējādi vairākās pilsētās notiek aktīva veikalu būvniecība.