Franču autoražotāja attīstības stāsts
Auto un tehnoloģijas
2020. gada 7. jūlijs, 11:39

Franču autoražotāja attīstības stāsts

Karlīna Timofejeva

Groupe Renault ir franču autoražotājs. Uzņēmums tika izveidots 1899. gadā un ir viens no vecākajiem un lielākajiem (pēc ražošanas apjoma) autoražotājiem pasaulē. Tā galvenā mītne atrodas Buloņā-Bijankūrā, Francijā.

Uzņēmumu dibināja brāļi Luī, Marsels un Fernāns Reno. Pirmā viņu nelielā uzņēmuma izgatavotā automobiļa nosaukums bija Renault Voiturette 1CV (tā nosaukums apzīmē nelielu automašīnu). Pagājušajā gadā visā pasaulē tika pārdoti vairāk nekā 3 miljoni uzņēmuma transportlīdzekļu. Uzņēmumam pieder 40 rūpnīcas dažādās valstīs, 3 inovāciju laboratorijas un 6 tehniskie centri.

Mūsdienās Renault Groupe piedāvā šādas auto markas: Renault, Dacia, Alpine, Renault Samsung Motors un Lada. Runājot par Renault markas automašīnām, mūsdienu tirgū tiek piedāvāti hečbeki, sedani, universāļi, krosoveri un miniveni, tostarp elektromobiļi, hibrīda, benzīna un dīzeļdegvielas automašīnas.

Viens no šīs markas interesantākajiem modeļiem ir ZOE – pilnībā elektriskais 5 durvju hečbeks piedāvā pārdomātu interjeru, izcilu dinamiku un emisiju nulles līmeni. Tas fokusē uzņēmuma uzmanību uz progresīviem videi draudzīgiem risinājumiem. Jau 7. gadu pēc kārtas šī automašīna saņem „Gada automašīnas” balvu no plaši pazīstamā žurnāla „What Car?”. Ar vienu uzlādi tā var veikt līdz pat 394 km. 2020. gada modeļa līnijā esošā Megane R.S. pārsteidz ar savu dinamiku: R.S. Trophy un R.S. Trophy-R apdarēs paātrinājums līdz 100 km/h aizņem tikai 5,7 sekundes.

Uzņēmuma meitas uzņēmums Renault Sport Cars ražo sacīkšu automašīnas Formula 1 sacensībām – R.S.20 un sporta automašīnas uz sērijveidā ražoto automašīnu bāzes, kas paredzētas lietošanai uz koplietošanas ceļiem: Megane RS, Megane GT Line, Clio RS Line, Sandero RS, Sandero GT Line.

Iepriekš uzņēmumam piederēja Renault Trucks, savukārt šobrīd šī marka pieder zviedru uzņēmumam Volvo Group. Autodaļas, kuras varat atrast interneta veikalā Rexbo.lv

Reklāmas raksts sadarbībā ar Rexbo.