foto: Publicitātes
Kas jāņem vērā, iegādājoties gaisa kondicionieri?
Bizness un ekonomika
2020. gada 16. jūnijs, 10:26

Kas jāņem vērā, iegādājoties gaisa kondicionieri?

Karlīna Timofejeva

Gaisa kondicionieri kļuvuši par nozīmīgu mūsu ikdienas sastāvdaļu. Karstums rada nopietnas sekas cilvēka dzīvībai un veselībai, tādējādi gaisa kondicionieris ir nozīmīgs un vērtīgs ieguldījums. Īpaši populāras šīs ierīces kļūst gada karstajā laikā – vasarā, kad tās sastopamas teju ikvienā mājoklī.

Dažādi kondicionieri atšķiras, piemēram, cenas, energoefektivitātes un pat jaudas ziņā. Arvien attīstoties tehnoloģijām, veselības aprūpei un energoefektivitātei, patērētājiem pieejams arvien plašāks un dažādāks piedāvājums, no kā izvēlēties. Tomēr, lai, izvēloties kondicionieri, nepieļautu rupjas kļūdas, jābūt uzmanīgam un zinošam. Lūk, daži padomi, kas jāņem vērā, iegādājoties gaisa kondicionieri.

Telpas izmērs

Gaisa kondicioniera izmēram un jaudai jāatbilst telpas izmēram. Ja kondicionieris ir lielāks, nekā nepieciešams, tas nespēj nodrošināt pienācīgu un atbilstošu gaisa mitrināšanu, savukārt, ja kondicionieris ir jaudīgāks, nekā nepieciešams, tam var rasties darbības traucējumi, tādējādi tas patērē vairāk enerģijas.

Uzstādīšana

Lai no gaisa kondicioniera gūtu maksimālu labumu, ir svarīgi to uzstādīt pareizi. Gaisa kondicionieris ir blokveida ierīce, kas jāpiestiprina pie loga, turpretim sadalītam maiņstrāvas avotam ir kompresors, kam jāatrodas ārpus mājokļa un viens iekštelpu bloks, kam jāatrodas telpā - tas paredzēts labākai gaisa plūsmai.   

Vislabāk kondicioniera uzstādīšanu uzticēt profesionālim vai autorizētam pakalpojumu sniedzējam, tādējādi varēsiet būt drošs, ka viss ir kārtībā. No uzstādīšanas atkarīga ierīces veiktspēja, tādēļ nemēģiniet to uzstādīt patstāvīgi!

Troksnis

Troksnis ir ļoti svarīgs aspekts, kas jāņem vērā, iegādājoties gaisa kondicionieri. Katrai šāda veida ierīcei ražotāja pievienotajā aprakstā norādīts darbības trokšņa līmenis. Ideālā gadījumā trokšņa līmenim jābūt 50 dB robežās. Kondicionieris, kas rada lielu troksni, var ietekmēt gan Jūsu, gan kaimiņu labsajūtu.

Energoefektivitāte

Gaisa kondicionieritiek apzīmēti ar energoefektivitātes reitingiem jeb nominālvērtību, kas zināma kā EER. Ikvienam no kondicionieriem jābūt marķētam ar enerģijas kvalitātes zīmi jeb zvaigznēm, kas novērtē ierīces efektivitāti. Sistēma ir elementāra - jo vairāk zvaigžņu, jo labāk. Kondicionieris ar augstāku zvaigžņu reitingu patērēs daudz  mazāk enerģijas, tādējādi samazinot Jūsu elektrības rēķinu un ietaupot naudu ilgtermiņā.
Lieliski gaisa kondicionieri pieejami interneta veikalā 220.lv.

Invertors

Lai nodrošinātu stabilu un labāku dzesēšanu un energoefektivitāti, ir vērts ieguldīt invertora kondicionierī. Tiesa, šāda veida ierīce ir mazliet dārgāka, nekā parastais kondicionieris, taču, ja tās enerģijas patēriņš ir par vienu trešdaļu mazāks, tad tas ir tā vērts!

Gaisa kvalitāte

Lai uzlabotu iekštelpu gaisa kvalitāti, ir svarīgi pārliecināties, vai kondicionieris uz to ir spējīgs – pretējā gadījumā kondicionieris var ietekmēt gaisa kvalitāti negatīvi. Mūsdienās dažādiem kondicionieriem ierīkoti gaisa filtri, kas izvada no gaisa smakas, dūmus un pat baktērijas. Labs filtrs ne tikai nodrošina tīru gaisu, bet arī uzlabo maiņstrāvas dzesēšanas veiktspēju un energoefektivitāti, novēršot iztvaicētāja spoles aizsprostošanos putekļu dēļ.

Ventilācija

Ventilators, ko var iegādāties šeit, ir svarīga kondicioniera sistēmas sastāvdaļa, un ir lietas, kas būtu jāzina ikviena, kas iegādājas kondicionieri. Ventilatoriir dažādi, tomēr visiem ir kas kopīgs – tie atrodas gaisa kondicioniera iekšpusē, ir atbildīgi par gaisa iepūšanu sistēmā. Jo lielāks ir ventilators, jo spēcīgāka ir maiņstrāvas gaisa plūsma. Efektīvas ventilācijas rezultātā telpā nerodas smacīga sajūta, jo plūsma tiek virzīta dažādos virzienos.

Spoles

Gaisa kondicionieri gaisa dzesēšanai izmanto spoles. Vispopulārākās ir vara spoles, jo tās atdziest ātrāk, ir vienkāršāk kopjamas un ilglaicīgākas. Salīdzinot, piemēram, ar alumīnija spolēm, vara spolēm ir arī labākas siltuma apmaiņas un pret-korozijas īpašības.

Tehnoloģija un cena

Lai gan mūsdienās gaisa kondicionieri aprīkoti ar dažādām funkcijām, vajadzētu izvēlēties tieši tādu kondicionieri, kas aprīkots ar tehnoloģijām, kuras atbilst Jūsu vajadzībām. Šajā gadījumā svarīgi pieturēties arī pie vispāratzīta zīmola, kas nodrošina visas būtiskās īpašības par saprātīgu cenu.

Kondicionieri un ventilatori interneta veikalā 220.lv pieejami plašā izvēlē par salīdzinoši zemām cenām, turklāt tos iegādāties ir pavisam vienkārši. Esiet uzmanīgs – ne visi tirgotāji ir godprātīgi, ne visi tirgotāji ņem vērā patērētāja intereses.

Garantija

Dažiem gaisa kondicionieriem ir noteikts ilgāks ražotāja garantijas laiks. Iegādājoties jaunu iekārtu, noteikti apskatiet informāciju ražotāja tīmekļa vietnē un nebaidieties noskaidrot no tirgotāja visu par konkrētā modeļa un zīmola garantiju un citu Jums svarīgu informāciju!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 220.lv

Tēmas