foto: LETA
Uz laiku pārtraukti "Wizz Air" Norvēģijas un "Ryanair" Itālijas lidojumi
Tūrisms
2020. gada 13. marts, 08:55

Uz laiku pārtraukti "Wizz Air" Norvēģijas un "Ryanair" Itālijas lidojumi

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air" no 16.marta pārtrauc lidojumus uz Norvēģiju, informēja lidsabiedrības pārstāvji.

"Wizz Air" apstiprina, ka no 2020.gada 16.marta līdz 2020.gada 3. aprīlim ir atcēlis visus lidojumus uz Norvēģiju un no tās, sakarā ar Norvēģijas varas iestāžu veiktajiem pasākumiem, lai samazinātu jaunā koronavīrusa izplatību.

Pasažieri, kuru lidojumus ietekmē šīs pārmaiņas un kas ir iegādājušies biļetes tieši vietnē "wizzair.com" vai lidsabiedrības mobilajā lietotnē, tiks automātiski informēti ar e-vēstuli.

120% no sākotnējās cenas automātiski tiks augšupielādēti klienta WIZZ kontā, kuru 24 mēnešu laikā varēs izmantot "Wizz Air" pakalpojumu iegādei. Pasažieri var izvēlēties arī skaidras naudas atmaksu, tās atgriešana prasīs ilgāku laiku, un klienti par nepieciešamajām bankas darbībām tiks informēti atsevišķā e-vēstulē.

Šajā gadījumā klienti varēs saņemt tikai 100% no sākotnējās cenas. Pasažieriem, kas iegādājušies biļetes caur tūrisma aģentūrām, tostarp tiešsaistes tūrisma aģentūrām, ir jāsazinās ar uzņēmumu, kurā ir pirktas biļetes.

"Wizz Air" iesaka pasažieriem sazināties ar atbildīgajām iestādēm, lai iegūtu precīzu informāciju par ceļošanas ierobežojumiem un, lai pārliecinātos par ceļošanas nosacījumiem. "Wizz Air" atgādina visiem pasažieriem, ka viņi ir atbildīgi par to, lai pirms ceļojuma būtu informēti par ceļošanas apstākļiem, kas saistīti ar valsti uz kuru viņi lido.

Savukārt Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" jaunā koronavīrusa izraisītās epidēmijas dēļ no šodien plkst.24 (14.marta plkst.1 pēc Latvijas laika uz laiku pārtrauks visus reisus uz un no Itālijas, kā arī Itālijas iekšzemes lidojumus, teikts lidsabiedrības izplatītajā lidsabiedrības paziņojumā.

Vienīgais galamērķis Itālijā, uz kuru "Ryanair" lido no Rīgas, ir Bergamo.

"Ryanair" norāda, ka reisu pārtraukšanas iemesls ir Itālijas valdības lēmums visā valstī noteikt karantīnu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ.