foto: Rojs Maizītis
Verte ver durvis
Oficiālās atklāšanas lenti pārgrieza ŠKODA reģionālās pārdošanas vadītājs Pavels Šolcs (no kreisās), ŠKODA importētāja, kompānijas Auto 100 Latvijas filiāles vadītājs Māris Jansons, Čehijas Republikas vēstniece Jana Hinkova un VERTE AUTO valdes loceklis Tonijs Pīrmā.
Auto un tehnoloģijas
2020. gada 28. februāris, 13:07

Verte ver durvis

Sandris Metuzāls

Jauns.lv

Ar greznu atklāšanas ceremoniju savas durvis svinīgi vēris jaunais ŠKODA salons VERTE AUTO. Zīmīga sakritība – ŠKODA AUTO uzņēmums šogad svin savas pastāvēšanas 125. jubileju, bet VERTE AUTO salons atrodas Biķernieku ielā 125...

foto: Rojs Maizītis
Diezgan droši var prognozēt, ka jaunās paaudzes Škoda Octavia kļūs par vienu no pirktākajiem auto Latvijā.

Patiesībā VERTE AUTO salons darboties sāka jau pērnā gada 11. novembrī, taču oficiālā tā atklāšana notika vien tagad – 100 dienu vēlāk, kad droši var teikt, ka viss darbības mehānisms ir pārbaudīts dzīvē un jau redzami pirmie darba augļi. VERTE AUTO centrs ir Austrumeiropā pirmais ŠKODA digitālās pārdošanas pilotprojekts, kurā uzsvars tiek likts uz digitālajām tehnoloģijām, kas ikvienam pircējam ļauj piemeklēt sev pašu piemērotāko automobili un tā komplektāciju. Šim nolūkam kalpo liela digitālā planšete – galds, kurā var izvēlēties visus sava automobiļa galvenos komponentus un aplūkot, kāds ir rezultāts trīsdimensiju attēlā, kā arī ir iespējams salīdzināt sava potenciālā pirkuma un tā tuvāko konkurentu parametrus un cenas. 650 kvadrātmetru lielais salons ir plašs un gaišs, turpat blakus ir arī divtik plašas servisa telpas. VERTE AUTO centrs ir viens no nedaudziem visā Eiropā, kas ieviesis jauno ŠKODA koncepciju un iedzīvina to ikdienā mūsu ērtībām.

foto: Rojs Maizītis

Var rasties jautājums – kādēļ dīleru centram tāds nosaukums? Izrādās, dažādās valodās vārds „verte” saistās ar kaut ko labu un uzticamu. Slovāku valodā verte var tulkot kā ‘uzticams’, ungāru – ‘nepārspējams’, franču – ‘zaļš’ (tā ir ŠKODA tradicionālā krāsa), bet lietuviski – kā ‘vērtība’. Galu galā, ja izrunājam ar garo „e”, arī latviešu valodā šis nosaukums asociējas ar vērtību...

foto: Rojs Maizītis
Viens no autosalona atklāšanas pārsteigumiem bija uzlādes hibrīdauto Škoda Superb iV tirdzniecības uzsākšana Latvijā.

Atklāšanas pārsteigumi

Salona atklāšanā publikai pirmo reizi tika atrādīti arī divi jauni ŠKODA modeļi – Škoda Octavia Combi un Škoda Superb iV. Octavia ir viens no leģendārākajiem ŠKODA modeļiem, kura saknes meklējamas vēl sešdesmitajos gados. Deviņdesmitajos gados modelis piedzīvoja renesansi, bet nu jau klajā ir nākusi Octavia ceturtā paaudze. Tas ir ŠKODA nozīmīgākais modelis, kas 60 gadu laikā izgatavots septiņos miljonos eksemplāru, un nav šaubu, ka arī jaunā Octavia ātri iekaros popularitāti. Te gan jāpiebilst, ka Latvijā ŠKODA ražojumiem par popularitāti nav jāuztraucas, jo pērn šā zīmola automašīnas pārdošanas apjomu ziņā pie mums ierindojās pirmajā trijniekā. VERTE AUTO svinīgā pasākuma dalībniekiem visjaunākās Octavia atrādīšana bija pārsteiguma dāvana, jo šā modeļa oficiālā prezentācija gaidāma vēl tikai aprīlī.

foto: Rojs Maizītis

Otrs jaunums ir Škoda Superb iV – uzlādes hibrīds, kura tirdzniecība Latvijā tiek uzsākta reizē ar salona atklāšanas pasākumu. Ar šo modeli ŠKODA demonstrē, ka seko pasaules tendencēm zaļajā domāšanā, un tas ir pirmais ŠKODA automobilis, kurā kombinācijā ar benzīna iekšdedzes dzinēju darbojas no tīkla lādējams elektromotors. Tikai ar elektromotoru vien Superb iV var nobraukt 62 kilometrus, tātad izbraucienam pilsētā pilnīgi pietiekami. Tālākiem braucieniem elektromotoram talkā nāks iekšdedzes dzinējs. Superb iV cena – no 31 800 eiro.

foto: Rojs Maizītis
Lai saprastu, cik ļoti pēdējā pusgadsimta laikā ir mainījušās automobiļu tehnoloģijas, pietiek paraudzīties uz sešdesmitajos gados tapušo pirmo Škoda Octavia.

Vienmēr uzticams

To, ka ŠKODA automobiļi ir uzticami, atklāšanas ceremonijas laikā īpaši uzsvēra Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova. Viņai gan dienesta, gan personīgais auto ir ŠKODA. Dienesta mašīna ne reizi neesot pievīlusi diplomātiskajās gaitās, bet personīgais auto izturējis gan braucienu 3000 metrus augstajos Spānijas kalnos, gan Portugāles neceļos, gan arī sadursmi ar kravas automobili.

foto: Rojs Maizītis
Armands Simsons ikdienā brauc ar Škoda Kodiaq, bet kā pasākuma vadītājs iejutās gan brašā kareivja Šveika tēlā, gan arī uzcirta uzvalku Škodai raksturīgajā zaļajā krāsā.

ŠKODA Kodiaq automobili ikdienā izmanto arī autosalona atklāšanas pasākuma vadītājs Armands Simsons – kā zināms, viņam ir kupla ģimenei, kurai septiņvietīgais auto ir kā radīts. Turklāt atšķirībā no citu ražotāju tādas pašas klases septiņvietīgajiem automobiļiem tas nemaksā sešciparu skaitli.

foto: Rojs Maizītis
VERTE AUTO valdes loceklis Tonijs Pīrmā