foto: Shutterstock.com
Naudas aizdevumi biznesa automatizācijai – attaisnoti ieguldījumi
2019. gada 6. novembris, 05:00

Naudas aizdevumi biznesa automatizācijai – attaisnoti ieguldījumi

Karlīna Timofejeva

Gandrīz ikvienam uzņēmumam mūsdienās jāapstrādā milzīgs datu apjoms. Uzņēmuma pārvaldīšana prasa aizvien vairāk resursu, un runa ir ne tikai par darbiniekiem – biznesā ir vajadzīgi jauni tehnoloģiskie risinājumi, un biznesa automatizācija ir viens no tiem. Taču tehnoloģiju ieviešana prasa ieguldījumus, un tiem var būt vajadzīgi naudas aizdevumi. Vai vērts aizņemties biznesa optimizācijai, lai apsteigtu konkurentus? Lasi šajā rakstā vairāk par biznesa automatizācijas priekšrocībām!

Automatizācija efektīvākam un ātrākam darbam

Mūsdienās IT ietekme ir manāma teju visās biznesa nozarēs, un automatizācija būtībā ir jaunu datorprogrammu un algoritmu radīšana un ieviešana. Kāpēc uzņēmējam vērts nodarboties ar automatizāciju, ja bizness nav saistīts ar datoru nozari? Tam ir vismaz trīs iemesli:

  • automatizācija izpilda skrupulozu, apjomīgu darbu cilvēku vietā;
  • automatizācijas sistēma strādā 24/7 režīmā;
  • automatizācijas sistēmas nepieļauj neuzmanības kļūdas.

Jo lielāks informācijas apjoms jāapstrādā darbiniekiem, jo grūtāks un dārgāks ir šis darbs. Automatizācija ļauj uzņēmējiem radīt mūsdienīgu un efektīvu vidi un novirzīt līdzekļus citiem mērķiem – labāku darbinieku piesaistīšanai un jaunu tirgu apguvei. Vairumā gadījumos automatizācija sākas ar CRM sistēmas ieviešanu – vienkāršāko un universālāko risinājumu.

foto: Shutterstock.com

CRM – pirmais solis uz automatizāciju

CRM ir angliskā abreviatūra, kas nozīmē Client Relationship Manager jeb klientu attiecību pārvalde. CRM ir kontaktu sistēma, kuras mērķis ir uzturēt pastāvīgu komunikāciju ar klientu. CRM sistēmā palīdz efektīvāk sakārtot un pārvaldīt visas ar klientu apkalpošanu saistītās darbības:

  • tikšanos;
  • telefona zvanus;
  • e-pastus;
  • datu vākšanu un informācijas analīzi;
  • rēķinus.

CRM sistēmai ir vairāki paveidi – Bitrix24, amoCRM, CRM mobilās aplikācijas. Klientu attiecību pārvaldi labi papildina citi automatizācijas rīki, kas paredzēti grāmatvedības, ražošanas vai noliktavu procesu optimizācijai. Uzzini raksta turpinājumā, kādas sistēmas izvēlēties Tavam biznesam!

foto: Shutterstock.com

Pārbaudi, vai automatizācija noderēs arī Tev!

Biznesa automatizācija ir pielietojama visos procesos, kas strādā ar datora un interneta palīdzību. Tie var būt:

  • datu vākšana;
  • reklāma;
  • pasūtījumu apstrāde;
  • informācijas meklēšana;
  • grāmatvedība;
  • cenu monitorings;
  • komunikācija;

Jau domā, ka Tev šie modernie knifi nenoderēs, jo šķiet, ka CRM un citi automatizācijas rīki noder tikai startapiem? Nepavisam, jo automatizācija neierobežojas ar digitālajiem uzņēmumiem. Automatizācija pozitīvi ietekmē biznesu, neatkarīgi no tā darbības nozares, pieredzes un lieluma. Biznesa optimizācija ir pieejama arī:

  • ražošanai;
  • vairumtirdzniecībai;
  • mazumtirdzniecībai.

Visās šīs nozares izmanto datorus un datorprogrammatūru, taču itin bieži izplatītākais informācijas uzskaites rīks vēl joprojām ir Excel tabulas. Pat nelielam uzņēmumam būs noderīga CRM sistēma, jo neviens bizness nevar atļauties zaudēt klientus, bet uzņēmējdarbības milžiem pēc iespējas lielāka automatizācija ir neatņemama izaugsmes sastāvdaļa.

Biznesa automatizācijas speciālisti var piedāvāt piemērotas programmatūras un tehnoloģijas ikvienai uzņēmējdarbības nozarei. Piemēram, vairumtirdzniecībai noder noliktavu un piegādes ķēžu procesu audits, optimizācija un automatizācija, bet mazumtirdzniecību iespējams optimizēt, izmantojot kasu sistēmu un veikalu plānošanas automatizāciju.

Protams, katram biznesam būs savs risinājums, tāpēc biznesa automatizācija vienmēr sākas ar sarunu un uzņēmuma auditu. Bet cik tas viss maksā? Lasi raksta turpinājumā!

foto: Shutterstock.com

Kur meklēt naudu uzlabojumiem?

Biznesa optimizācijas mērķis ir efektīvāks uzņēmuma darbs un lielāka peļņa ilgtermiņā, bet sasniegt labus rezultātus var tikai tad, ja esi gatavs ieguldīt attīstībā līdzekļus. Uzsākot ceļu uz biznesa automatizāciju, uzņēmuma budžetā jāiekļauj papildu izdevumi. Te vērā jāņem gan tēriņi automatizācijas sistēmas izstrādei, gan turpmākas ikmēneša izmaksas serveru nomai un citiem maksas pakalpojumiem.

Izmaksu ziņā kvalitatīva biznesa automatizācija var būt gan ļoti, gan vidēji dārga, taču lēta tā nebūs. Ietaupīt uz automatizācijas procesiem var, izvēloties atsevišķus risinājumus, nevis pilnu sistēmas izstrādi. Taču galvenajam izvēles kritērijam būtu jābūt nevis gala cenai, bet uzņēmuma vajadzībām – vienam var pietikt ar pāris procesiem, citam būs nepieciešama liela automatizācijas sistēma, un tās ieviešanai var būt vajadzīgi naudas aizdevumi.

Ne katram uzņēmumam, īpaši jaunam, ir pietiekami brīvie līdzekļi, tāpēc te lieti noder ārējā finansējuma piesaistīšana. Mūsdienās uzņēmumiem ir pieejami dažādi finanšu atbalsta veidi, no privātajiem biznesa eņģeļiem līdz specializētiem aizdevumiem biznesa attīstībai. Taču tie ir samērā laikietilpīgi risinājumi, bet uzņēmējdarbībā mēdz gadīties situācijas, kad papildu nauda jādabū steidzami. Lai gadiem ilgi veidotais klientu loks neaizpeldētu pie konkurentiem, uzņēmējiem var būt noderīgs VIA SMS naudas aizdevums internetā.

Naudas aizdevumi biznesa vajadzībām

Modernā uzņēmējdarbībā izaugsme bez naudas nav iespējama, un aizņemšanās var palīdzēt izmantot šībrīža iespējas. VIA SMS naudas aizdevumi ir pieejami trīs dažādos variantos, tāpēc atrast sev piemērotāko nav grūti. Aizdevēja pakalpojumu portfelī ietilpst:

  • elastīgais naudas aizdevums, ko var izmantot gan kā ātro, gan kā patēriņa kredītu;
  • ilgtermiņa kredīts ar atmaksas termiņu no 6 līdz 12 mēnešiem;
  • Master Card kredītkarte, kas funkcionalitātes ziņā nepiekāpjas banku kredītkartēm.

VIA SMS naudas aizdevumi ir pieejami ar kredītlimitu līdz pat 3000 eiro, un kredīta noformēšanai nav vajadzīga ne ķīla, ne galvotājs. Aizņēmēji ar pozitīvu kredītvēsturi un aizdevuma summai adekvātu maksātspēju saņem kredītu 15 minūšu laikā.*

Ja biznesa plānu piepildīšanai traucē līdzekļu trūkums, naudas aizdevumi var būt noderīgi gan jaunajiem uzņēmējiem, gan tiem, kas biznesā strādā jau labu laiku. VIA SMS atgādina, ka kredīts biznesa vajadzībām ir jāapdomā tikpat rūpīgi, kā aizdevums privātajam patēriņam. Naudas aizdevumi ir paredzēti tikai aizņēmējiem ar atbilstošu ienākumu līmeni, tāpēc izvērtē savu maksātspēju un aizņemies atbildīgi!

*- VIA SMS darba laikā, ja naudas pārskaitījumu veic uz kontiem Swedbanka, Citadele, Luminor bankās vai VIALET mobilajā aplikācijā

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar VIA SMS.