foto: Ieva Leiniša/LETA
Pēc "PNB bankas" darbības apturēšanas audzis "Latvijas pasta" norēķinu sistēmā atvērto kontu skaits
Līdz pirmdienas rītam bija atvērti vairāk nekā 700 maksājumu kontu, kas ir apmēram tik pat daudz, cik vidēji tiek atvērts mēneša laikā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 19. augusts, 18:57

Pēc "PNB bankas" darbības apturēšanas audzis "Latvijas pasta" norēķinu sistēmā atvērto kontu skaits

Jauns.lv / LETA

Pēc "PNB bankas" darbības apturēšanas audzis VAS "Latvijas pasts" norēķinu sistēmā atvērto kontu skaits, atzina kompānijas pārstāve Gundega Vārpa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa informēja, ka "Latvijas pasta" Pasta norēķinu sistēmā kopš piektdienas, 16.augusta, kad vairs nedarbojas "PNB banka", līdz pirmdienas rītam bija atvērti vairāk nekā 700 maksājumu kontu, kas ir apmēram tik pat daudz, cik vidēji tiek atvērts mēneša laikā. Savukārt līdz šodienas pēcpusdienai atvērti jau 1160 norēķinu konti.

Saistībā ar lielo klientu pieplūdumu "Latvijas pasts" pirmdien līdz plkst.20 pagarinājis darba laiku četrām pasta nodaļām - Daugavpils 1. un 17.pasta nodaļai, kā arī Rēzeknes 1. un 4.pasta nodaļai.

"Pieņemam, ka vismaz daļēji kontu atvēršanas pieaugumam ir saistība ar situāciju ap "PNB banku". To sarunās ar pasta nodaļu darbiniekiem pieminējuši arī klienti, interesējoties par konta atvēršanas iespējām vai jau nolemjot to atvērt Pasta norēķinu sistēmā," sacīja Vārpa.

Viņa minēja, ka Pasta norēķinu sistēmas priekšrocība ir "Latvijas pasta" filiāļu tīkls, kas aptver vairāk nekā 370 pilna spektra pasta nodaļu un ļauj apkalpot klientus visā valsts teritorijā, tostarp veikt izmaksas no Pasta norēķinu sistēmas konta arī klientu dzīvesvietās, kas ir īpaši svarīgi reģionu iedzīvotājiem.

"Taču mūsu mērķis nav tiešā veidā konkurēt ar bankām. Mēs sniedzam tādus pakalpojumus, kādus pieprasa mūsu klientu auditorija un tādā apmērā, kāds ir mūsu klientiem aktuāls. Esam veikuši aprēķinus, kas liecina, ka, ieviešot bankai analogus finanšu pakalpojumu risinājumus, ieguldījumus to īstenošanā atpelnīt tuvākajos gados nebūs iespējams. Turklāt, veicot šāda mēroga ieguldījumus, neizbēgami nāktos būtiski paaugstināt pakalpojumu cenas, kas vairs nebūtu izdevīgi ne "Latvijas pastam", ne klientiem, kas izmanto Pasta norēķinu sistēmas noteiktiem mērķiem," teica Vārpa.

Kompānijā arī atzīmēja, ka "Latvijas pasts" ir gatavs jauniem klientiem, kas vēlēsies izmantot Pasta norēķinu sistēmu vai ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) starpniecību izlems turpmāk pensiju vai pabalstu saņemt savā dzīvesvietā.

"Ievērojot jaunu kontu atvēršanas dinamiku "Latvijas pastā" un klientu lielo interesi, ko vērojam pēdējās dienās, varam prognozēt vēl papildu klientu pieplūdumu Pasta norēķinu sistēmai, un no savas puses esam tam gatavi. Prognozējam arī interesentu pieaugumu par VSAA izmaksāto pensiju un pabalstu saņemšanu klienta dzīvesvietā - šis ir pakalpojums, kuru visā Latvijā nodrošina tikai "Latvijas pasts"," pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Maksājumu konts Pasta norēķinu sistēmā sniedz iespēju saņemt algu, pensiju, pabalstus un citus maksājumus, veikt pārskaitījumus uz juridisku un privātpersonu kontiem pasta nodaļās, kā arī kredītiestādēs Latvijā un ārvalstīs, iemaksāt un izņemt no konta skaidru naudu, kā arī apmaksāt rēķinus par pakalpojumiem. Konta stāvokli, kā arī informāciju par ienākošajiem un izejošajiem darījumiem Pasta norēķinu sistēmas kontā iespējams uzzināt īsziņas veidā.

Patlaban Latvijas Pastā atvērti vairāk nekā 196 000 maksājumu kontu.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās