foto: LETA
"Baltic International Bank" izziņo savu pusgada peļņu
"Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Bolbats.
Bizness un ekonomika
2019. gada 16. augusts, 22:15

"Baltic International Bank" izziņo savu pusgada peļņu

Jauns.lv / LETA

Latvijas "Baltic International Bank" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 295 000 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas publiskotā informācija. Savukārt bankas grupas peļņa šogad pirmajos sešos mēnešos bija 200 000 eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Bankas aktīvi 2018.gada 30.jūnijā bija 304,436 miljonu eiro apmērā, kas ir par 6,6% jeb 18,822 miljoniem eiro vairāk nekā 2018.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 285,614 miljoni eiro.

"Turpinot jaunā modeļa ieviešanu, banka palielināja pamatdarbības ieņēmumus un samazināja pamatdarbības izdevumus salīdzinājumā ar 2018.gada pirmo pusgadu," aģentūrai LETA norādīja bankā, atzīmējot, ka būtiski uzlabots arī bankas kapitāla pietiekamības radītājs, kas sasniedzis 14,16% (2018.gada beigās - 12,9%), nodrošinot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prasību izpildi. Vienlaikus bankas likviditātes radītājs jūnija beigās bija 212% apmērā.

"Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats norādīja, ka pirmā pusgada finanšu rezultāti ir nozīmīgs atskaites punkts bankai, parādot, ka izvēlētā biznesa stratēģija sāk pierādīt tās dzīvotspēju.

"Vērojot iepriekšējo mēnešu tendenci, ir pārliecība, ka turpmākajos ceturkšņos šo rezultātu nostiprināsim un uzlabosim vēl vairāk. Lai turpinātu sekmīgu pāreju uz jauno biznesa modeli bankas fokuss saglabājas, mēs attīstām privātās bankas (privately-owned) stratēģiju, koncentrējoties uz investīciju pakalpojumu un aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumu sniegšanu klientiem. Attīstām jaunus pakalpojumus un produktus ar augstu pievienoto vērtību, ieviešam bankas pozicionējuma un klientu pieprasījuma izmaiņas, transformējam ienākumu struktūru un stiprinām iekšējās kontroles sistēmas. Izvēloties par prioritāti Latvijas, Baltijas un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) klientus," teica Bolbats.

Bankā informēja, ka "Baltic International Bank" ienākumi no pamatdarbības 2019.gada pirmajā pusgadā pieauga par 24% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn un veidoja 6,9 miljonus eiro. Savukārt administratīvie izdevumi veidoja 5,6 miljonus eiro, kas ir par 27,9% mazāk nekā gadu iepriekš.

2018.gada pirmajā pusgadā "Baltic International Bank" strādāja ar zaudējumiem 2,326 miljonu eiro apmērā, bet bankas grupas zaudējumi bija 2,462 miljoni eiro.

Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2018.gada beigās bija 12.lielākā banka Latvijā.