foto: LETA
"Latvijas pasts" plāno iegādāties ar zīmolu "Pasta stacija" strādājošo pasta termināļu tīklu
Bizness un ekonomika
2019. gada 6. augusts, 08:01

"Latvijas pasts" plāno iegādāties ar zīmolu "Pasta stacija" strādājošo pasta termināļu tīklu

Jauns.lv / LETA

VAS "Latvijas pasts" plāno iegādāties ar zīmolu "Pasta stacija" strādājošā SIA "Post Service Kurzeme" pasta termināļu tīklu, pavēstīja kompānijas pārstāve Gundega Vārpa.

""Latvijas pasts" veic pārrunas ar riska kapitāla fondu "BaltCap" par iespēju iegādāties 61 pasta termināļa tīklu, kas līdz šim pazīstams ar "Pasta stacijas" zīmolu," sacīja Vārpa, piebilstot, ka darījumā "Latvijas pasts" iegūtu pilnīgi visus "BaltCap" piederošos "Pasta stacijas" patlaban funkcionējošos pasta termināļus jeb pakomātus, tādējādi būtiski paplašinot sūtījumu izsniegšanas iespējas.

Viņa atzīmēja, ka, parakstot līgumu ar "BaltCap", "Latvijas pasts" īpašumā iegūtu 61 pasta termināļa tīklu interneta veikalu sūtījumu saņemšanai. Atbilstoši iecerei pēc darījuma "Latvijas pasts" pārņems arī attiecīgo programmnodrošinājumu, dokumentāciju, pakomātu atrašanās vietu īres līgumus, klientu portfeli un klientu servisa darbiniekus.

"Līdz ar straujo e-komercijas attīstību, kas "Latvijas pasta" gadījumā nozīmē būtisku ikgadēju interneta veikalu sūtījumu skaita pieaugumu, kas mērāms pat miljonos vienību, arī mūsu plašais tīkls prasa arvien jaunus risinājumus sūtījumu izsniegšanas kapacitātes palielināšanai. Tāpēc aktīvi meklējam risinājumu vērienīgai sūtījumu izsniegšanas iespēju diversifikācijai, kas patlaban noslēgusies ar ieceri par iespējamu 61 pakomāta pievienošanu "Latvijas pasta" tīklam," sacīja "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Viņš arī norāda, ka gadījumā, ja process būs veiksmīgs un izpildīsies visi "Latvijas pastam" būtiskie nosacījumi, darījums varētu tikt noslēgts līdz šā gada rudenim.

"Post Service Kurzeme" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 997 834 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks kopš 2019.gada pavasara ir komandītsabiedrība "BaltCap Latvia Venture Capital Fund", kamēr iepriekš tās īpašumā bija 52,38% kapitāldaļu, bet Krievijas pilsonim Leonīdam Kaļiņinam piederošās SIA "Postservice Group" īpašumā bija 47,62% kapitāldaļu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2018.gadā "Post Service Kurzeme" apgrozījums bija 286 015 eiro apmērā, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 8,2% un bija 98 733 eiro. Vienlaikus kompānijas bilance atklāj, ka "Post Service Kurzeme" iepriekšējo gadu nesegtie zaudējumi pagājušā gada beigās bija 1,266 miljonu eiro apmērā. Kompānijai 2019.gada augusta sākumā bija arī Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds 35 985,39 eiro apmērā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gadā "Latvijas pasta" apgrozījums bija 89,11 miljoni eiro, kas ir par 17,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 18,7% un bija 2,011 miljoni eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.