foto: Pexels.com
"Bite Latvija" tīklā reģistrēto drošības risku skaits četru mēnešu laikā palielinājies trīs reizes
Auto un tehnoloģijas
2019. gada 29. jūnijs, 15:49

"Bite Latvija" tīklā reģistrēto drošības risku skaits četru mēnešu laikā palielinājies trīs reizes

Jauns.lv / LETA

Mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" tīklā šogad četru mēnešu laikā reģistrēto drošības risku skaits palielinājies trīs reizes, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pavēstīja kompānijā.

Kopumā ]šajā laikā reģistrēti vairāk nekā 65 miljoni drošības risku.

Kompānijā atzīmēja, ka reklāmas internetā un dažādās mobilajās lietotnēs ir kļuvušas par platformām, kur strauji palielinās kiberdrošības risku skaits.

Pēc "Bite Latvija" datiem, antivīruss, kas darbojas operatora tīklā, pērn mobilajos telefonos un planšetdatoros fiksēja vidēji 7,5 miljonus drošības risku mēnesī, savukārt šogad - vidēji 16 miljonus drošības risku mēnesī.

"Bite Latvija" mārketinga vadītāja Diāna Šmite sacīja, ka patlaban mobilie telefoni un planšetdatori piedāvā tās pašas iespējas, ko kādreiz spēja tikai datori, piemēram, iepirkties tiešsaistē, izmantot internetbanku, uzrakstīt e-pastu. "Lai gan antivīrusa uzstādīšana datorā šķiet pašsaprotama, mums arvien vairāk ir jādomā par savu mobilo ierīču drošību. Tirgū antivīrusa risinājums mobilajām ierīcēm tiek piedāvāts vien pāris gadus, tomēr jau līdz šim tas ir atvairījis ļoti daudz potenciālo draudu," viņa teica.

Šmite piebilda, ka nākotnē mobilās ierīces būs vēl biežāks kibernoziegumu mērķis. Tostarp kibernoziedznieki ne tikai pilnveido vīrusu, kaitniecisko programmatūru un citu savas darbības rīku tehnoloģiskos aspektus, bet arī seko līdzi dažādiem iedzīvotāju dzīvesveida paradumiem, ko viņi tālāk izmanto noziedzīgu darbību realizēšanai. "Piemēram, tā tiek izmantota sabiedrībā plaši izplatīta tendence arvien vairāk iepirkties internetā un mobilajās aplikācijās, kas veicina kibernoziegumu attīstību šajās platformās," viņa teica.

LETA jau vēstīja, ka "Bite Latvija" 2017.gadā strādāja ar 91,642 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 72,4% un bija 12,664 miljoni eiro. Kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.