foto: Shutterstock
"WhatsApp" jaunā funkcija varētu radīt nepatīkamu ierobežojumu lietotājiem
Saziņas lietotne "WhatsApp".
Auto un tehnoloģijas
2019. gada 23. aprīlis, 16:18

"WhatsApp" jaunā funkcija varētu radīt nepatīkamu ierobežojumu lietotājiem

Jauns.lv

Ātrās saziņas rīks “WhatsApp” strādā pie atjauninājuma, lai lietotāji vietnei spētu piekļūt ar pirksta nospieduma noskanēšanu.

“Facebook” piederošā saziņas lietotne šobrīd izstrādā pirkstu nospieduma funkciju, kas nozīmē, ka lietotājiem, lai piekļūtu ienākošajām ziņām, būtu jānoskanē savs pirksta nospiedums. 

Lai gan šāda opcija padarīs lietotni drošāku, tā rezultātā nebūtu iespējama arī ekrānuzņēmumu saglabāšana no privātajām sarakstēm. 

Pagaidām gan nav zināms, kāpēc “WhatsApp” izlēmis bloķēt ekrānuzņēmuma funkciju, kad tiek iespējota pirkstu nospiedumu nolasīšana. 

Pagaidām nav arī zināms, kad jaunā funkcija būs pieejama Android un iPhone lietotājiem. 

Lai arī jaunā opcija vēl ir izstrādes stadijā, lietotājiem būšot iespēja izvēlēties - vai lietot pirkstu nospieduma funkciju (kas ietvers arī ekrānuzņēmumu bloķēšanu), vai paaugstināto drošības elementu neizmantot, tādejādi neradot papildus ierobežojumus ekrānuzņēmumu saglabāšanai. 

“WhatsApp” regulāri strādā pie jaunu funkciju vai ierobežojumu ieviešanas. Piemēram, gada sākumā lietotne ierobežojusi visiem saviem lietotājiem iespēju pārsūtīt vienu ziņojumu vairāk par piecām reizēm.

Līdz šim brīdim lietotāji visā pasaulē varēja ar vienu ziņojumu dalīties 20 reizes. “WhatsApp” ierobežojumu pusgada garumā pārbaudījis Indijā, secinot, ka jaunie nosacījumi ievērojami samazinājuši ziņojumu pārsūtīšanu 

"WhatsApp" ir tiešsaistes tīkla lietotne viedtālruņiem, kas darbojas kopš 2009. gada.