foto: LETA
"Skonto" grupas uzņēmumu apgrozījums pērn sasniedza 225 miljonus eiro
"Skonto Group" patiesais labuma guvējs Guntis Rāvis.
Bizness un ekonomika
2019. gada 25. marts, 12:00

"Skonto" grupas uzņēmumu apgrozījums pērn sasniedza 225 miljonus eiro

Jauns.lv / LETA

"Skonto" grupas uzņēmumu apgrozījums pagājušajā gadā, pēc operatīviem datiem, sasniedza 225 miljonus eiro, tostarp 60% ieņēmumu gūti ārvalstu tirgos, informēja "Skonto" grupas pārstāvji.

Salīdzinājumā ar 2017.gadu straujāko izaugsmi starp grupas uzņēmumiem pērn, pēc operatīvajiem datiem, uzrādīja "Skonto Prefab", kuras apgrozījums audzis par 53%, seko "Skonto Plan Ltd" ar 45% pieaugumu un "Skonto Cross Timber Systems" ar 42% apgrozījuma pieaugumu.

Kompānijā arī norādīja, ka nozīmīgākie ārvalstu tirgi grupas uzņēmumiem 2018.gadā bija Skandināvijas valstis, Apvienotā Karaliste un Vācija.

"Šā gada prioritāte ir turpināt nostiprināt pozīcijas ārvalstu tirgos, līdz ar to liela uzmanība tiks pievērsta efektīvai procesu vadībai, kā arī kvalificētu darbinieku piesaistei. Strādāsim arī pie esošo darbinieku kvalifikācijas celšanai, lai spētu sekmīgi konkurēt ārvalstīs. Tā kā nozīmīgs eksporta tirgus ir Apvienotā Karaliste, šobrīd pastiprināti sekojam Apvienotās Karalistes izstāšanās procesam no Eiropas Savienības. Lai diversificētu biznesa riskus, nozīmīgas investīcijas šobrīd veicam arī jaunu ārvalstu tirgu izpētē," sacīja "Skonto" grupas stratēģiskās attīstības direktors Rihards Rāvis.

"Skonto" grupas pārstāvji minēja, ka 2019.gadā grupas uzņēmumi turpinās investēt tehnoloģiju attīstībā, lai klientiem nodrošinātu mūsdienīgus risinājumus, spējot pielāgot tos katra klienta individuālajām vajadzībām. Tāpat plānots pabeigt grupas uzņēmumu juridiskās struktūras reorganizāciju, apvienojot grupas uzņēmumus holdinga sabiedrībā "Skonto Group".

2017.gadā gadā "Skonto" grupas uzņēmumu kopējais apgrozījums bija 200 miljoni eiro.

"Skonto" grupa ir viens no lielākajiem būvniecības nozares uzņēmumiem Latvijā. Grupas lielākie uzņēmumi ir "Skonto būve", "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Forta Pro", "SBC Construction AB", "Latvijas energoceltnieks" un "Skonto Cross Timber Systems".

"Skonto Group" patiesais labuma guvējs ir Guntis Rāvis.