foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas Darba devēju konfederācijas gada tautsaimnieka balvu piešķir "Smiltenes piena" vadītājai Mūrniecei
AS "Smiltenes piens" valdes priekšsēdētāja Gita Mūrniece.
Bizness un ekonomika
2018. gada 1. decembris, 23:26

Latvijas Darba devēju konfederācijas gada tautsaimnieka balvu piešķir "Smiltenes piena" vadītājai Mūrniecei

Jauns.lv / LETA

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) "Gada tautsaimnieces" tituls šogad piešķirts AS "Smiltenes piens" vadītājai un līdzīpašniecei Gitai Mūrniecei, bet kā "Gada tautsaimnieks" godināts AS "Latvijas valsts meži" prezidents Roberts Strīpnieks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja LDDK pārstāve Una Grenevica, gan Mūrniecei, gan Strīpniekam apbalvojumus piektdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

LDDK un sociālā dialoga 25.gadadienai veltītajā LDDK "Gada balvas 2018" pasniegšanas ceremonijā tika godināti vairāki tautsaimniecības nozaru līderi, kuri šajos gados stiprinājuši Latvijas tautsaimniecību un nozaru attīstību, sekmīgi darbojoties sociālajā dialogā.

Par ķīmijas un farmācijas nozares līderi šogad LDDK atzina Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētāju Vitāliju Skrīveli.

Transporta un loģistikas nozares līdera gods tika Latvijas Autopārvadātāju asociācijas prezidentam Valdim Trēziņam.

Nominācijā "Lauksaimniecības nozares līderis 2018" tika apbalvots Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs.

Par pārtikas rūpniecības līderi šogad LDDK atzina Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas padomes priekšsēdētāju Ināru Šuri.

Veselības aprūpes nozares līdera godu izpelnījās Veselības aprūpes un darba devēju organizācijas valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Metālapstrādes un mašīnbūves nozarē kā līderis tika godināts Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas padomes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš.

Meža nozarē apbalvojumu saņēma Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Nominācijā "Būvniecības nozares līderis 2018" tika apbalvota Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane.

Savukārt par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, elektrotehnikas un elektronikas nozaru līderi LDDK atzina Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidentu Normundu Bergu.

Konfederācijas atzinību "Tautsaimniecības vēstnieks" par sociālā dialoga stiprināšanu, darba devēju konkurētspējas veicināšanu un intelektuālu pienesumu Latvijas tautsaimniecības vēstures izpētē saņēma Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) bijušais priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, kā arī Vidzemes Augstskolas vadošais pētnieks un rektors Gatis Krūmiņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

LDDK "Gada balvas" pasniegšanas svinīgā ceremonija ik gadu pulcē kopā darba devējus, sabiedrisko organizāciju, kā arī nozaru un valsts līderus. Pasākuma mērķis ir izcelt darba devēju nozīmi un ieguldījumu Latvijas labklājības celšanā, attīstot sociālā dialoga lomu gan nozaru, gan nacionālā līmenī.

Gada tautsaimnieka balvu 2017.gadā saņēma SIA "Latvijas mobilais telefons" prezidents Juris Binde, 2016.gadā - SIA "Mikrotīkls" priekšsēdētājs Džons Martins Talijs un valdes loceklis Arnis Riekstiņš, 2015.gadā - industriālā koncerna "UPB holdings" padomes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns, savukārt 2014.gadā tradīciju iesāka ilggadējais AS "Latvijas finieris" vadītājs Juris Biķis.

LDDK ir 1993.gadā dibināta darba devējus pārstāvoša organizācija, kuras biedri nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. LDDK ir sociāli-ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un LBAS. Konfederācija apvieno un pārstāv 114 nozaru līderus - uzņēmumus, kuros strādā vairāk nekā 50 darbinieku, un 63 nozaru un reģionālās uzņēmēju asociācijas un federācijas.