foto: Publicitātes foto
Raibs viesu saraksts, rums un daudz nezināmā: kādā Mežaparka savrupnamā aizvadītas īpatnējas vakariņas
Ēdieni pārsteidza gan ar garšu, gan arī mākslas performances cienīgu pasniegšanas formu.
Bizness un ekonomika
2018. gada 16. oktobris, 06:26

Raibs viesu saraksts, rums un daudz nezināmā: kādā Mežaparka savrupnamā aizvadītas īpatnējas vakariņas

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā kādā Mežaparka namā noritēja visnotaļ savdabīgs sociālais eksperiments. Vakars, kas sākotnēji darīja bažīgu, jo sākās līdzīgi klasiskam detektīvromānam, beigās izvērtās par ļoti gardu piedzīvojumu, kurā, atsaucoties uz noslēpumaino ielūgumu vakariņās, dalījās visdažādāko dzīvesgājumu ļaudis.

Sākotnēji nojausmas par to, kas īsti šovakar gaidāms, nebija nevienam no viesiem, kuri ceturtdienas izskaņā bija ieradušies pie noslēpumainā savrupnama Mežaparkā.

Neierasti klusi brauciena laikā izrādījās arī taksometru vadītāji, kuri bija norīkoti atvest ielūgtos viesus līdz rezidences vārtiem.

Noslēpumainās vakariņas Mežaparkā

Pagājušajā nedēļā, kādā Mežaparka namā noritēja visnotaļ savdabīgs sociālais eksperiments. Vakars, kas sākotnēji darīja bažīgu, jo sākās līdzīgi klasiskam detektīvromānam, ...

gallery icon

Rums pret rudens vēsumu

Ciemiņu vidū netrūka sabiedrībā labi zināmu personību – pie galda sēdēja slavenais šefpavārs, bijušais restorāna “Vincents” vadītājs Mārtiņš Rītiņš, latviešu vieglatlēte Ineta Radēviča ar savu vīru krievu hokejistu Pjotru Ščastļiviju, vīna darītavas “Abava” saimnieks Mārtiņš Barkāns un citi.

Tad, piepeši un steidzīgi, ar koferi pavadā pie vārtiem ieradās kāda dāma, kura, uzdodoties par namsaimnieci, aicināja visus iekšā.

Pirms sēšanās pie vakariņu galda, viesi tika pacienāti ar ko patiesi īpašu – 23 gadus izturēto, leģendāro Gvatemalas rumu “Ron Zacapa”.

foto: Publicitātes foto
"Maxima" rīkoto vakariņu pārsteigumiem ļāvās arī slavenais šefpavārs, ilggadējais restorāna "Vincents" vadītājs Mārtiņš Rītiņš.

Šis elegantajās pudelēs pildītais dzēriens ir ekskluzīvas kvalitātes, dažādu vecumu (no 6 līdz 23 gadiem) rumu maisījums, kurš savu briedumu iegūst speciālās noliktavās, Centrālamerikas augstienēs.

Virtuvē rosās Raimonds Zommers

Pēcāk noskaidrojās, ka glaunā nama ķēķī jau kādu laiku saimnieko viens no titulētākajiem Latvijas Šefpavāriem, Raimonds Zommers, kurš kopā ar komandu jau bija paguvis realizēt vairākas gardas receptes, izmantojot produktus no “Maxima” īpašās “premium” izlases.

Ēdieni pārsteidza gan ar garšu, gan arī mākslas performances cienīgo pasniegšanas formu. 

Vakara ēdienkartē tika iekļautas jūras veltes, gardēžu sieri “Brie”, “Parmigiano” un “Camembert” un jūras karūsa “Dorada”.

Tāpat vakara gaitā baudīšanai tika pasniegti un prezentēti izcilas kvalitātes vīni no visas pasaules, tostarp, Jaunzēlandes “Saint Clair Origin Sauvignon Blanc”, Itālijas “Monile Ripasso Valpolicella Superiore DOC”, Francijas “Vaucher Chablis”, kā arī slavenais šampanietis “G. H. Mumm”.

"Maxima" pētījums: kādēļ latvieši svin dzīvi: