Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Narvesen" īpašnieks grasās iegādāties populāro kafejnīcu ķēdi "Caffeine Roasters"
foto: BNS Foto/Scanpix
"Caffeine Roasters" ir dibināts Lietuvā, Viļņā, 2007.gadā, un patlaban kafejnīcu tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā darbojas 60 kafejnīcas.
Bizness un ekonomika

"Narvesen" īpašnieks grasās iegādāties populāro kafejnīcu ķēdi "Caffeine Roasters"

Jauns.lv / LETA

Mazumtirgotāja "Narvesen Baltija" mātes uzņēmums "Reitan Convenience" parakstījis vienošanos par Baltijas kafejnīcu ķēdes "Caffeine Roasters" iegādi, kas ietver 60 kafejnīcas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, informēja "Reitan Convenience" komunikācijas pārstāve Nadīna Erdmane.

Kafejnīcu ķēdes iegāde ir daļa no "Reitan Conveniece" stratēģijas nostiprināt "convenience store" jeb mazā formāta veikalu līderpozīcijas Eiropas tirgū.

Erdmane sacīja, ka "Reitan Conveniece" Baltijas kafejnīcu ķēdi "Caffeine Roasters" iegādāsies no investīciju kompānijas "BaltCap" investīciju fonda "Lithuania SME Fund", kam piederēja 70,5% "Caffeine Roasters" akciju un "Keturi kambariai", kam piederēja atlikušās 29,5% akcijas.

Savukārt pārdošanas līgumcenu Erdmane neatklāja.

"Reitan Convenience" izpilddirektors Jūhanness Sangness sacīja, ka "Caffeine Roasters" ir viens no kafejnīcu zīmoliem Baltijā, kas atpazīstams ar tā kafijas kvalitāti un servisu. "Uzņēmuma kafejnīcas atrodas stratēģiski labākajās vietās lielākajās pilsētās. Mēs plānojam audzēt mūsu biznesu Baltijā un turpmāk meklēsim iespējas, kā paplašināt "Caffeine Roasters" tīklu arī citās valstīs," norādīja Sangness.

Tostarp "Caffeine Roasters" komunikācijas vadītājs atzīmēja, ka ar jauno sadarbības partneri veidos stabilas ilgtermiņa attiecības un ieviesīs zīmolu jaunos tirgos.

Darījums vēl jāapstiprina vietējiem konkurences uzraugiem.

"Caffeine Roasters" ir dibināts Lietuvā, Viļņā, 2007.gadā, un patlaban kafejnīcu tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā darbojas 60 kafejnīcas.

"Reitan Conveniece" pieder 531 tirdzniecības vietas, kas pārstāv tādus zīmolus kā "Narvesen Baltija", "R-kiosk" un "Lietuvos Spauda". "Reitan Convenience" pieder 2250 veikali septiņās valstīs, ieskaitot "Narvesen" Norvēģijā, Latvijā un Lietuvā, "7-Eleven" Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā, "Northland" Norvēģijā, "Pressbyran" Zviedrijā, "R-kioski" Somijā un Igaunijā un "Lietuvos Spauda" Lietuvā.

Kā ziņots, investīciju kompānija "BaltCap" iepriekš meklēja pircēju Baltijas valstīs strādājošajam kafejnīcu tīklam "Caffeine Roasters".