foto: No personīgā arhīva
Elīna Maligina: "Beidzot esmu gatava sniegt izsmeļošu komentāru par notiekošo" 
Elīna Maligina
Bizness un ekonomika
2018. gada 18. septembris, 16:42

Elīna Maligina: "Beidzot esmu gatava sniegt izsmeļošu komentāru par notiekošo" 

Jauns.lv

Uzjundījot ziņām par visai sarežģīto pāragri mirušā farmācijas jomas uzņēmēja Valērija Maligina atstātā mantojuma dalīšanas procesu, kas pat sanaidojis miesīgās māsās, Maligina atraitne Elīna, kuras vārds nu atkal tiek cilāts, portālam Jauns.lv notikušo komentēja visai lakoniski, sakot: "Beidzot esmu gatava sniegt izsmeļošu komentāru par notiekošo". 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elīna Maligina savā paziņojumā uzsver, ka nav "ne ar vienu" un "ne pret vienu". "Tāpat man nav ko pateikt par "jezgu" par ar baumām apaugušo, mana nelaiķa vīra atstāto uzņēmumu," norāda Maligina. 

"No šī brīža es kategoriski atsakos ar "Olainfarm" mantojuma lietu/tai skaitā iesaistīto personu/skarošos jautājumus un baumas apspriest publiski vietējā bulvārpresē," noslēgumā saka Maligina. 

Jāatgādina, ka bijušais "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš izteicies: "Šajā situācijā vienīgais ieguvējs ir atraitne Elīna Maligina, jo viņai pienākas sava neatvairāmā daļa no mantojuma un to viņa grib saņemt no pārējām trim meitām. Bet šie trīs mantinieki nevar pārdot piederošo vērtību, kas ir akcijas, viņi nevar šādā veidā naudu iegūt. Tur gan es saskatu iespēju, kā šo uzņēmumu pārņemt. Ja jūs klausījāties "Nekā Personīga" ierakstā, tur persona, kura tika identificēta kā Krieķis, ["Olainfarm" padomes loceklis Mārtiņš Krieķis] arī šādu scenāriju piedāvāja: jaunāko meitu īpašumu pārņemšanu." Kā var noprast no Elīnas Maliginas paziņojuma, komentārus par Kalviņa sacīto nebūs. 

Maligina meitas savā starpā vairs nerunā 

"Santabarbara nobāl, tas ir daudz, daudz nopietnāk..." saka pāragri mirušā uzņēmēja Valērija Maligina bijusī sieva Signe Baldere-Sildedze, vērtējot, kas notiek tagad, kad trīs Valērija meitas kļuvušas par Maligina impērijas likumīgajām mantiniecēm.

Žurnāls "Kas Jauns" pagājušajā nedēļā ticies ar Signi Balderi-Sildedzi, Valērija Maligina meitu Niku Saveļjevu un viņu juridiskajiem pārstāvjiem, kuri pauda savu viedokli, kas īsti notiek "Olainfarm" un kāpēc viņas vērsušās pēc palīdzības tiesībsargājošās iestādēs. Un tas ir pilnīgi pretstatā tam, ko ar paziņojumiem un ekskluzīvā intervijā "Kas Jauns" saistībā ar uzņēmumā notikušajām izmaiņām padomē pauž Irina Maligina.

Kā atzīst Nika un Signe, viņuprāt, Irina Maligina izmantojusi māsu uzticēšanos un, iespējams, gājusi pavadā pagaidām vēl neizgaismotiem censoņiem, kuriem varētu būt interese par "Olainfarm", un juristiem Rebenokam un Krieķim, kas pārstāvējuši cita farmācijas jomas milža "Grindeks" lielākos akcionārus Kirovu un Annu Lipmanus. 

Juristi vēl pavisam nesen bija arī Valērija Maligina atraitnes Elīnas Maliginas juridiskie pārstāvji. Viņi pārstāvēja Elīnu jautājumā par viņas mantojuma daļu. Saistībā ar to visas lietā iesaistītās puses noslēgušas vienošanos, kura netiek publiskota. Kuluāros runas, cik mantojumā jāsaņem Elīnai, svārstās par summu no sešiem līdz desmit miljoniem eiro.

11. septembrī Baldere-Sildedze atsauca sevi no padomes, tiesībsargājošās iestādes saņēmušas iesniegumus par iespējamu reiderismu "Olainfarm", un Nika Saveļjeva atklāti saka, ko domā par notiekošo: „Tā ir māsas nodevība!”

Šorīt kļuva zināms, ka Baldere-Sildedze un Saveļjeva pieprasa sasaukt "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulci, pamatojot to ar vēlmi "novērst trešo personu negodprātīga tiesību izlietojuma rezultāta radītās sekas, kas izpaužoties kā akcionāra tiesību piedalīties uzņēmuma pārvaldē prettiesiska ierobežošana un zaudējumu nodarīšana "Olainfarm"", liecina Balderes-Sildedzes un Saveļjevas pieprasījums "Olainfarm" valdei un padomei.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

Akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā prasīts iekļaut arī lemšanu par prasības celšanu pret pašreizējo "Olainfarm" padomes priekšsēdētāju Pāvelu Rebenoku, viņa vietnieci, vēl vienu Maligina mantinieci, vecāko meitu Irinu Maliginu, padomes locekli Mārtiņu Krieķi, valdes priekšsēdētaju Oļegu Gregorjevu.

Kā norādīts pieprasījumā, atbilstoši notāra sastādītai mantojuma apliecībām gan Anna Emīlija Maligina, gan Saveļjeva katra ir mantiniece trešdaļai Maligina atstātā mantojuma un viņām piederot attiecīgi 1 097 026 un 1 098 441 "Olainfarm" akciju. Ņemot vērā, ka katrai ir ne mazāk kā 5% no uzņēmuma pamatkapitāla, "Olainfarm" valdei tiek prasīts sasaukt akcionāru ārkārtas sapulci.