Bizness un ekonomika
2016. gada 26. februāris, 17:11

TOP televizoru modeļi un labākās cenas interneta veikalā 220.lv!

Jauns.lv

Tirgū šobrīd pieejami tik daudz dažādi televizoru modeļi, ka izvēlēties kļūst arvien grūtāk. Ja plānojam iegādāties jaunu televizoru, var nākties palauzīt galvu, lai saprastu – kurš būs gana moderns, kvalitatīvs, izdevīgs un praktisks vienlaicīgi. Tehnoloģijām mainoties un attīstoties cenšamies izvēlēties iegādāties lietas, kas spēj vairāk, funkcionē labāk un piedāvā augstāku kvalitāti. Tiesa, lielākā daļa no jauno televizoru modeļiem piedāvā kā lielisku kvalitāti, tā neskaitāmas noderīgas funkcijas, tāpēc izvēlēties nebūt nav vienkārši.

Ja vēlamies nedaudz ietaupīt iegādājoties jaunu televizoru vai vienkārši būt praktiski un izvēlēties preci par labu un izdevīgu cenu, visbiežāk meklējam interneta veikalu piedāvājumos. Interneta veikalā 220.lv atradīsim televizorus plašā piedāvājumā, dažādus modeļus un ražotājus, ar dažādām funkcijām un ļoti izdevīgās cenās, kas būs piemērotas ikvienam pircējam – kā taupīgākajam, tā prasīgākajam.

Lai gan modeļu un piedāvājumu ir daudz, visiem televizoriem ir atšķirīgas īpatnības, tāpēc pastāv daži vienotie parametri, ko var viegli salīdzināt. Piemēram, ekrāna izmērs (collās), preču zīme, televizora veids, frekvenču diapazons, televizora augstums un platums, piedāvātais kontrasts un izšķirtspēja, ierīces svars (kg) un Smart TV funkcija, kas mūsdienās ir gana plaši sastopama un tādēļ kļuvusi jo īpaši pieprasīta to pircēju vidū, kas vēlas, lai televizors spētu nedaudz vairāk, nekā tā parastajā izpratnē.

 Mūsdienās izplatītākie televizoru tipi ir LCD un LED televizori. LCD televizoru displejs sastāv no liela daudzuma šķidro kristālu, kurus televizora iekšpusē izgaismo tur iebūvētais gaismas avots, radot patiešām augstas kvalitātes attēlu. LCD televizori atšķiras ar plānu un plakanu ekrānu, kā arī augstu energoefektivitāti – citiem vārdiem sakot, zemāku elektrības patēriņu kā citiem TV veidiem. Savukārt LED televizori no LCD televizoriem atšķiras tikai ar izgaismošanas tipu: to veic gaismas diodes. LED televizori vēl atšķiras ar kvalitatīvāku attēlu un labāku kontrastainību kā LCD televizoriem. Piemēram, plazmas televizori ir augstas kvalitātes un piemēroti mājas kinozālēm. Plazmas televizoru tehniskais risinājums ir ar speciālu gāzi pildītas kolbas, kuras maina krāsu, saņemot elektrisko spriegumu. Šī tehnoloģija nodrošina augstu spilgtumu, kontrastainību un attēls nemirgo. Plazmas televizoriem gan ir diezgan liels elektrības patēriņš un salīdzinoši augstāka cena.

Lielākoties pircēji, kas nolēmuši iegādāties jaunu televizoru, dod priekšroku modeļiem, kuri ir kompaktāki, plānāki un vieglāki, funkcionālāki.

Meklējot un izpētot dažādus televizoru modeļus, īpašu uzmanību varam veltīt LED televizoriem. Kopumā, vērtējot pēc dažādiem parametriem, izvēlamies televizoru, kas vislabāk atbilstu pašu vēlmēm un vajadzībām. Atkarībā no telpas lieluma un individuālajām vēlmēm, būtu jāizvēlas piemērotākais ekrāna izmērs. To mēra pa diagonāli collās (1 colla = 2,54 cm). Mazākā telpā pārāk liels televizors nebūs praktisks, turklāt skatīšanās no neliela attāluma ir kaitīga ne tikai redzei, bet arī nav īpaši praktiska. Lielu televizoru izvēlamies tad, ja arī telpa, kurā plānots to novietot, ir pietiekami liela – skatīšanās attālums no televizora ir vairāk par pusotru metru, vismaz.

Attīstoties tehnoloģijām arvien lielāku popularitāti iegūst televizori ar interneta savienojuma vai Wi-Fi iespējām. Tas atļauj pārskatīt televizorā iecienītākos ziņu portālus, sociālos tīklus. Atsevišķos televizoru modeļos ir SMART TV platforma ar ieintegrētām lietojumprogrammām: Skype, Social TV, Netflix, Youtube u.c. 

Tāpat, pateicoties tehnoloģiju inovācijām, tagad ir iespēja skatīties gan sporta pārraides, filmas, iecienītākos raidījumus trīsdimensionālā formātā ar īpašām 3D brillēm. Televizori ar 3D funkciju rāda arī tradicionālās programmas vienkāršā formātā, taču daudziem no tiem ir iespēja veikt 2D attēla formatēšanu uz 3D. 

Vēlams, lai televizoram būtu arī gana daudz dažādu pieslēguma vietu, ja vēlēsimies pievienot televizoram kādu papildu ierīci. Jaunākie televizoru modeļi ir ar HDMI portu, kas ļauj televizoram saslēgt ar portatīvo datoru vai USB termināls, kas nozīmē, ka ir iespēja pieslēgt dažādas ārējās ierīces, kā zibatmiņas, fotoaparātus.  Svarīgas pieslēguma vietas ir arī priekš interneta kabeļa, audio ieeja un izeja un citas pieslēgvietas. 

Ja šobrīd meklējat jaunu TV, tad televizoru piedāvājums interneta veikalā 220.lv būs praktiska izvēle. Tur varam salīdzināt visus interesējošos parametrus un apdomāt savas vajadzības.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar

220.lv / Publicitātes foto