foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jaunumi Maligina testamenta lietā. Vai tiešām tā nebija viņa pati pēdējā griba?
Elīna un Valērijs Maligini savā pēdējā kopā apmeklētajā publiskajā pasākumā - Tirdzniecības un rūpniecības kameras gada ballē.
2018. gada 23. janvāris, 06:45

Jaunumi Maligina testamenta lietā. Vai tiešām tā nebija viņa pati pēdējā griba?

Kasjauns.lv

Pagājušajā nedēļā nolasītajā Valērija Maligina testamentā, kas veidots nepilnus astoņus mēnešus pirms viņa laulībām ar aktrisi un mākslinieci Elīnu Maliginu, 50 000 eiro novēlēti Valērija mammai, bet viss pārējais trim uzņēmēja meitām. Elīnas Maliginas advokāts žurnālam “Kas Jauns” neizslēdz iespēju, ka var parādīties kāds cits testaments.

„Ja neparādīsies kāds cits testaments, kas noteiks citādu mantojuma atstājēja gribu (publiskajā telpā par tāda esamību tiek runāts), tad mēģināsim vienoties ar testamentārajiem mantiniekiem par Elīnai Maliginai pienākošās neatraidāmā mantinieka neatņemamās daļas izmaksu. Tagad gaidīsim mantojuma masas apzināšanu un rūpēsimies, lai līdz tā sadalei nepazeminās mantojuma vērtība,” par klientes aktivitātēm saistībā ar testamentu žurnālam “Kas Jauns” sacījis Elīnas Maliginas advokāts Mārtiņš Knipšis.

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon

Kā ziņots, atbilstoši pagājušās nedēļas otrdien nolasītajam testamentam Maligina daļas uzņēmumos AS "Olainfarm" un SIA "Olmafarm" vienādās daļās mantos viņa bērni. Kā informēja "Olainfarm" pārstāvis, valdes loceklis Salvis Lapiņš, atbilstoši testamentam mantinieki turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Lapiņš norādīja, ka otrdien nolasītais testaments vēl nav stājies spēkā, to var apstrīdēt citi iespējamie mantinieki.

Zvērināta notāre Valda Vaivara, kura nolasīja Maligina testamentu,  sacīja, ka atbilstoši Civillikumam aizgājēja mantojums likumiski vienādās daļās pienākas neatraidāmajiem mantiniekiem - laulātajam un bērniem. Ja kādiem no neatraidāmajiem mantiniekiem aizgājējs testamentā nav neko atvēlējis, tad tiem ir tiesības pieprasīt neatņemamo daļu, kas ir puse no likumiskās daļas. Neatņemamo mantojuma daļu iespējams saņemt naudas izteiksmē.

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon

Līdz ar to, pēc Vaivaras teiktā, katrs no Maligina četriem neatraidāmajiem mantiniekiem - laulātās un trīs bērniem - ir tiesīgs izprasīt sev neatņemamo mantojuma daļu, kas pielīdzināma astotajai daļai no kopējās Maligina atstātā mantojuma vērtības. "Neviens no neatraidāmajiem mantiniekiem nevar palikt bez mantojuma, un to [neatņemamo daļu] var izprasīt visi, kam uz to ir tiesības," sacīja notāre.

Viņa norādīja, ka iespējamie mantinieki, kreditori un citas personas, kas ir tiesīgas uz mantojumu, var pieteikties uzņēmēja mantojumam vai to apstrīdēt līdz šā gada 13.aprīlim. Vaivara sacīja, ka tikai tad būs skaidri zināms, cik liels būs Maligina mantojums un kāda būs tā sadale.

Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā.

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks. "Olmafarm" pilnībā piederēja Maliginam. "Olmafarm" piederēja 42% daļu, bet Maliginam 26% akciju, liecina biržas "Nasdaq Riga" dati.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Laikraksta "Dienas Bizness" pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7.vietā ar 70 miljonu eiro turību.