"Mego" atvērs veikalus cietumos
Bizness un ekonomika
2009. gada 3. decembris, 08:59

"Mego" atvērs veikalus cietumos

Jauns.lv

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Mego" Latvijas cietumos plāno izveidot vienotu tirdzniecības tīklu ar centralizētu norēķinu sistēmu. Atvērti jau divi veikali...

Šomēnes plānots atvērt vēl divus, laikrakstu "Dienas Bizness" informēja "Mego" pārstāvis Raivis Polis.

Viņš arī norāda, ka šā brīža ekonomiskajā situācijā valstī jāizmanto jebkura iespēja, lai vairotu ienākumus. Turklāt "Mego" kā liels tirgotājs spējot piedāvāt izdevīgākus nosacījumus, cenas un preču klāstu salīdzinājumā ar mazajiem uzņēmumiem, kas līdz šim apkalpoja cietumu veikalus.

Lēmums par šāda tīkla izveidi tika pieņemts, lai visos cietumos ieslodzītajiem būtu iespēja iegādāties atļautās preces par vienādām cenām, kā arī viņiem būtu pieejamas pirkumu atlaides. Kā vēl viens iemesls ir minēts automātiskā norēķinu sistēma veikalos. Tas nozīmē, ka turpmāk katram ieslodzītajam būs elektroniskā identitātes karte, ar kuras palīdzību būs iespēja reģistrēt pirkumus.

Polis norāda, ka šāda veida sistēma samazinās izmantojamos resursus un ietaupīs līdzekļus. Pēc viņa vārdiem, būs novērsta "rūtiņu grāmatvedība", kad ieslodzītajiem iegādātās preces bija jāpieraksta uz lapas un pēc tam kādam tās bija jānodod grāmatvedībai.

Visi līdzšinējie sadarbības partneri ir brīdināti par līguma laušanu, laikrakstam sacīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāve Ināra Makārova, kura atteicās atklāt, kuros cietumos veikali jau ir sākuši darboties, tomēr tirdzniecības tīkla izveide varētu tikt pabeigta pavasarī.

Kā raksta "Dienas Bizness" Ieslodzījumu vietu pārvalde bija izsludinājusi konkursu par vienota tirdzniecības tīkla izveidi, un nolikumā par vienota tirdzniecības tīkla izveidi ieslodzījuma vietās norādīti desmit cietumi, kuros plānots veikalus izveidot - Centrālcietums, Brasas cietums, Daugavpils cietums, Grīvas cietums, Iļģuciema cietums, Jelgavas cietums, Jēkabpils cietums, Olaines cietums, Šķirotavas cietums un Valmieras cietums. Kopējā izīrējamā platība ir 683 kvadrātmetri.

Tirdzniecības kompānija SIA "Mego" dibināta 1999.gadā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 62% uzņēmuma pieder kompānijai "B.T. Capital LTD", 18% - "Golden Limited", bet 10% pieder Aleksandram Morozam un Grigorijam Vovkam katram.

LETA