Biznesa augstskola "Turība" piedāvā studiju kursus, ko vadīs Ivars Godmanis
Bizness un ekonomika
2016. gada 18. jūlijs, 14:00

Biznesa augstskola "Turība" piedāvā studiju kursus, ko vadīs Ivars Godmanis

Jauns.lv

Jaunajā studiju gadā Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātes maģistrantūras studentiem tiks piedāvāti izvēles kursi „ES atbalsts uzņēmējdarbībai – maziem un vidējiem uzņēmumiem” un „Biznesa modeļi”, ko vada bijušais Ministru prezidents, finansists un kādreizējas finanšu ministrs Ivars Godmanis. Studijas šajos kursos notiek angļu valodā, un uz tiem var pieteikties gan latviešu, gan ārvalstu studenti.

Izpratne par ES piedāvātajiem atbalsta instrumentiem

Studiju kursu lektors Ivars Godmanis, stāstot par studentu ieguvumiem, apmeklējot lekcijas, uzsver: „Lielākā daļa studiju kursa tik veltīta tam, lai veicinātu studentu izpratni par to, kā izmantot Eiropas Savienības finanšu instrumentus mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam. Noklausoties šo kursu, studenti iegūs aktuālu informāciju, kas noderēs praksē. Ja studenti vēlēsies darboties kā menedžeri vai vadītāji kādā uzņēmumā Latvijā vai citā ES valstī, viņiem būs nepieciešams pilnīgs pārskats par visiem ES piedāvātajiem atbalsta instrumentiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, tajā skaitā eksporta atbalstam dažādām jomās, piemēram, lauksaimniecībā, zinātnē u.c. sfērās. Studiju kurss „ES atbalsts uzņēmējdarbībai” sniegs nepieciešamo informāciju un ieteikumus, kā to pielietot. Studenti iegūs pilnvērtīgas zināšanas un būs informēti, kā, nepieciešamības gadījumā, izmantojot ES atbalsta instrumentus, piesaistīt līdzekļus uzņēmumam. Kursā tiks piedāvāta pilnvērtīga informācija par to, kur vērsties, lai pretendētu uz ES atbalstu.”

Pasniedzēji praktiķi

Studijas Biznesa augstskolā Turība ir iespēja studēt pie pasniedzējiem, kuri ir jomas profesionāļi ar plašu praktisko pieredzi, kas papildus teorijai sniedz ieskatu konkrētās nozares pasaulē. Tas nozīmē, ka ikviens students var iegūt savai profesionālajai jomai atbilstošu, uz biznesu orientētu izglītību un attīstīt sevi kā radošu līderi.

Papildus teorētiskajām zināšanām lekcijās studenti var iepazīties arī ar praktiskiem piemēriem un gūt pilnvērtīgāku priekšstatu par darbu izvēlētajā jomā. Pasniedzēji ir dažādu nozaru pārstāvji – mediju eksperti, pieredzējuši uzņēmēji, žurnālisti, zvērināti advokāti, tiesību eksperti u.tml., kas nodrošina ciešu studiju procesa sasaisti ar konkrēto nozari.

Ieskats nozares ikdienas darbā

Studiju procesa ietvaros tiek sniegta iespēja gūst priekšstatu par ikdienas darbu nozarē, kā arī saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem no Latvijas lielāko uzņēmumu vadītājiem, diskutēt un analizēt dažādas nozaru aktualitātes.

Aktuālu problēmjautājumu izpēte

Topošie uzņēmēji jau studiju laikā pasniedzēju vadībā izstrādā reālus biznesa plānus, nereti pēc tam tos sekmīgi īstenojot arī praksē un attīstot savu uzņēmējdarbību. Arī pētnieciskie darbi tiek īstenoti ciešā sasaistē ar nozari, īstenojot pasūtījuma pētījumus no dažādiem uzņēmumiem vai rakstot studiju noslēguma darbu par nozares aktuālākajiem problēmjautājumiem, un piedāvājot dažādus risinājumus. Studentiem ir iespēja pārbaudīt zināšanas dažādās biznesa simulācijās un piedalīties starptautiskās zinātniskās konferencēs un diskusijās.

Nozares aktualitātes studiju procesā

Kā izturēt mūsdienu konkurences apstākļos un gūt panākumus biznesā, vislabāk spēs atbildēt pasniedzēji, kuri paši ikdienā ir uzņēmēji. Kā veidot kvalitatīvu mediju saturu – to vislabāk zinās pieredzējuši žurnālisti un dažādu mediju programmu vadītāji. Kā aizstāvēt savu viedokli tiesas zālē un rast tam argumentētu pamatojumu normatīvo aktu un likumu gūzmā – visprofesionālāk paskaidros pasniedzēji, kuri ikdienā darbojas kā eksperti konstitucionālo, komerctiesību, civiltiesību u.c. tiesību nozarēs. Kā veidot tūristiem pievilcīgu vidi un plaukstošu viesmīlības uzņēmumu – to iespējams uzzināt no pasniedzējiem, kuri ikdienā vada tūristu iecienītākās viesnīcas un restorānus.

Diskusijas ar pasniedzējiem, kas rosina domāt

Biznesa augstskolas Turība pasniedzēji ir praktiķi, kuri mudina studentus domāt, meklēt risinājumus, attīstīt savas idejas un praksē pielietot lekcijās gūtās zināšanas. Diskusijās ar pasniedzējiem studenti apgūst, kā sekmīgāk argumentēt savu viedokli un prezentēt idejas. Pasniedzēji savā ikdienas darbā nepārtraukti pilnveido savas praktiskās zināšanas un pieredzi, lai nodotu to studentiem.

Turība – praktiski labākā augstskola Latvijā! Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība/Publicitātes foto