Draugiem.lv jubilejā prezentē jaunu portāla versiju
Bizness un ekonomika
2011. gada 6. aprīlis, 11:32

Draugiem.lv jubilejā prezentē jaunu portāla versiju

Jauns.lv

Atzīmējot sociālā portāla Draugiem.lv septiņu gadu jubileju, šodien prezentēta tā jaunā versija. Vai Tu šodien jau ieskatījies www.draugiem.lv?

­

Kā norāda "Draugiem.lv" direktore Agneses Zērne, jaunā versija ir lielākās pārmaiņas, kas veiktas portālā kopš tā radīšanas. "Tas ir ne vien jauns dizains, bet pilnībā no jauna uzbūvēts portāls. Patiesībā redzamās izmaiņas ir mazākas nekā tās, kas acīm slēptas," atzīmē Zērne.

Portāla direktore klāsta, ka pie jaunās versijas portāla veidotāji ar mainīgām sekmēm strādājuši jau sen, bet intensīvs darbs norisinājies apmēram pusgadu.

"Jaunais Draugiem.lv kļuvis tīrāks, pārskatāmāks, no sākumlapas pazudusi visa mazāk lietotā informācija, vairākas sadaļas ir apvienotas. Draugiem.lv ir ieviestas jaunas meklēšanas iespējas - tagad ir iespējams meklēt ne vien profilus, bet arī citu portālā pieejamo informāciju. Atsevišķs meklētājs ir arī vēstuļu sadaļā. Portālam ir jāmainās un jāatbilst pasaules dizaina un funkcionālajiem standartiem. Mēs nepārtraukti vērojam, kas notiek pasaulē, kādas ir globālās tendences un idejas, kas mums patīk, realizējam pie sevis, ņemot vērā portāla specifiku un lietotāju intereses," uzsver Zērne.

Martā portāls sasniedzis visaugstākos rādītājus gan apmeklējuma, gan apskatīto lapu ziņā. Zērne vēsta, ka starp "Draugiem.lv" pamatvērtībām, kas pieņemtas kā attīstības vadlīnijas, ir minēts, ka portāla veidotāji nebaidās riskēt un ir par pārmaiņām.

"Internets ir dinamiska vide, un tie, kas apstājas, agri vai vēlu sāk slīdēt lejup. Ar jaunās versijas publiskošanu pārmaiņas "Draugiem.lv" nebeigsies - funkcionāli uzlabojumi sagaida gan domubiedru, gan pasākumu, gan arī citas sadaļas," stāsta Zērne.

„Vecais draugiem.lv gluži kā labs mākslinieks aiziet slavas zenītā. Martā sasniegti visaugstākie rādītāji gan apmeklējuma, gan apskatīto lapu ziņā. Vai bija vērts mainīt sistēmu, kas tik labi darbojas? Starp draugiem.lv pamatvērtībām, kas pieņemtas kā attīstības vadlīnijas, ir rakstīts – mēs nebaidāmies riskēt un esam par pārmaiņām. Internets ir dinamiska vide un tie, kas apstājas, agri vai vēlu sāk slīdēt lejup. Draugiem.lv pateicas visiem sadarbības partneriem, medijiem, uzņēmumiem un, protams, mūsu lietotājiem par atbalstu un uzticību. Daudz laimes dzimšanas dienā!” saka portāla radošais direktors Guntars Meluškāns.

"Draugiem.lv" Latvijā reģistrēto lietotāju skaits 2010.gadā bija 1,147 miljoni, kas atbilst 57% no valsts iedzīvotājiem, izriet no "Draugiem.lv" videoformāta publicētas atskaites.

Kā ziņots, pērn oktobrī tika veiktas izmaiņas SIA "Draugiem", kam pieder populārais sociālais tīkls "Draugiem.lv", īpašnieku sastāvā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Par 1,1% SIA "Draugiem" kapitāldaļu īpašnieku kļuvis Maltā reģistrētais uzņēmums "Shiny Happy People Limited", minētās kapitāldaļas pārņemot no Belizā reģistrētā "Weton Style Limited".

Joprojām 89,17% sociālā tīkla pieder Agrim Tamanim, 5% - Mārtiņam Pikšenam, bet 4,72% - vienam no "draugiem.lv" dibinātājiem un valdes priekšsēdētājam Laurim Libertam.

Video no Draugiem.lv biroja Lāčplēša ielā, svinīgi sagaidot jaunās versijas atnākšanu

Kasjauns.lv, LETA / Foto: ekrānšāviņš no video­

­­