Bizness un ekonomika
2011. gada 10. maijā, 12:25

Amserv grupa iegādājas Adam Auto

Jauns.lv

"Amserv" grupā ietilpstošais "Opel" un "Chevrolet" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Hansa Auto" iegādājies citu šo autoražotāju oficiālo pārstāvi Latvijā SIA "Adam Auto", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Adam Auto" mārketinga vadītāja Marika Celma.

Saskaņā ar līgumu "Hansa Auto" iegādājās visas "Adam Auto" daļas no "Baltijas Investīciju fonda III", ko pārvalda privātā riska kapitāla investors Baltijas valstīs "BaltCap" un mazākuma īpašnieki.

"Hansa Auto" valdes priekšsēdētājs Aivis Silgals norādīja, ka šīs izmaiņas neradīs lielas pārmaiņas "Adam Auto" centru ikdienas darbā.

"Adam Auto" īpašnieka "Amserv Group" valdes priekšsēdētājs Raivo Kuts norāda, ka "Latvijas ekonomika 2011. gadā sākusi strauji uzlaboties un, ņemot vērā automobiļu tirgus potenciālu un plānoto pārdošanas apjomu pieaugumu 2012.-2013. gadā, patlaban ir īstais laiks, lai Latvijā veiktu jaunas investīcijas".

"Kopš 2004. gada "BaltCap" ir attīstījis un atbalstījis "Adam Auto" gan ļoti straujas attīstības periodā, gan tirgus panīkuma posmā. Tagad, kad tirgus sāk atdzīvoties, ir īstais brīdis nodot "Adam Auto" īpašumtiesības jaunam, stratēģiskam īpašniekam - "Amserv". Kļūstot par vienu no sastāvdaļām, vienam no lielākajiem automašīnu dīleriem Baltijas valstīs, "Adam Auto" saņem papildus iespēju tālākai attīstībai," sacīja "BaltCap" investīciju direktore Astra Neimane.

"Adam Auto" ir dibināts 1997. gadā un nodarbojas ar "Opel" un "Chevrolet" markas automašīnu tirdzniecību un pēcpārdošanas servisu. Uzņēmumam ir autocentri Rīgā, Liepājā un Ventspilī. 2010. gadā uzņēmumā tika pārdotas 140 jaunas "Opel" automašīnas, 18 "Chevrolet" markas automašīnas un 166 lietotas automašīnas. Uzņēmumā tiek nodarbināti 76 darbinieki.

"Amserv" grupa ir auto tirdzniecības un pēcpārdošanas servisa uzņēmums Igaunijā un Latvijā ar pavisam 11 pārstāvniecībām: Tallinā, Pērnavā, Tartu, Paidē, Viljandi un Rīgā. Grupa pārstāv autoražotāju "Toyota", "Opel", "Chevrolet", "Hyundai", "Peugeot", "Lexus" un "Saab".