"Euromoney" atzinis "SEB banku" par labāko banku Latvijā
Kā ziņots, šā gada pirmajā ceturksnī SEB grupa Latvijā strādājusi ar 5,4 miljonu latu peļņu, palielinot ienākumus salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmo ceturksni par 6%.
Bizness un ekonomika
2012. gada 6. jūlijs, 13:40

"Euromoney" atzinis "SEB banku" par labāko banku Latvijā

Jauns.lv

Starptautiskais kapitāla un finanšu tirgus izdevums "Euromoney" pasniedzis apbalvojumu labākajām pasaules bankām "Euromoney Awards for Excellence 2012", atzīstot "SEB banku" par labāko banku Latvijā.

SEB grupa ir guvusi atzinību kā labākā banka Ziemeļu un Baltijas valstu reģionā, kā arī saņēmusi augstāko novērtējumu kā Labākais naudas pārvaldības pakalpojumu sniedzējs Ziemeļu un Baltijas valstīs, informēja bankā.

Arī Lietuvā "SEB bankas" ieguvusi labākās bankas titulu.

"SEB bankas" prezidents Ainārs Ozols norāda: "Tas, ka, ekonomikai tikai atgūstoties, "SEB banka" ne vien Latvijā, bet arī Lietuvā, Ziemeļu un Baltijas valstu reģionā atzīta par labāko banku, liecina, ka arī sarežģītos apstākļos esam spējuši kļūt par stipru un uzticamu partneri saviem klientiem. Mums ir ļoti svarīgi zināt, ka mūsu centieni ir klientiem svarīgi un tie tiek novērtēti."

Ozols pauž pārliecību, ka bankas panākumu pamatā ir darbinieku attieksme pret klientiem, spēja ātri un operatīvi atrisināt klientiem svarīgos jautājumus.

"Euromoney" analizē gandrīz simts pasaules valstu banku tirgus un piešķir apbalvojumus vadošajām institūcijām. Vislabākās reģiona bankas izvēlas "Euromoney" ekspertu komiteja, veicot detalizētu uzņēmumu gada darbības rezultātu analīzi.

Arī 2011.gadā "SEB banka" ieguva "Euromoney" novērtējumu kā labākā banka Latvijā. Pērn bankai tika piešķirti arī vairāki citi apbalvojumi.

Kā ziņots, šā gada pirmajā ceturksnī "SEB" grupa Latvijā strādājusi ar 5,4 miljonu latu peļņu, palielinot ienākumus salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmo ceturksni par 6%. Starptautiski "SEB" grupas peļņa pirmajā ceturksnī sasniedza 213 miljonus latu.

"SEB" grupa ir viena no lielākajām finanšu pakalpojumu sniedzējām Ziemeļeiropā. "SEB" Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā "SEB" darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. "SEB" grupa darbojas 20 pasaules valstīs. "SEB" grupā strādā 17 000 darbinieku.

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA