Šogad ceļojumi ar autobusiem kļuvuši pieprasītāki
Ceļojumiem, kas maksā vairāk par 400-500 latiem, grupas tiek nokomplektētas savlaicīgi, savukārt uz lētākiem ceļojumiem, kas maksā 200-300 latu, grupas tiek nokomplektētas pēdējā brīdī.
Bizness un ekonomika
2012. gada 17. jūlijs, 16:02

Šogad ceļojumi ar autobusiem kļuvuši pieprasītāki

Jauns.lv

Šogad ceļojumi ar autobusiem kļuvusi pieprasītāki nekā pērn, liecina veiktā aptauja. Gan apgrozījuma, gan tūristu skaita ziņā pieaugums varētu būt 5%-7%.

Tūrisma biroja "Relaks Tūre" valdes locekle Evita Grāvīte pastāstīja, ka šogad salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ceļojumos ar autobusiem vērojama pozitīva tendence. Gan apgrozījuma, gan tūristu skaita ziņā pieaugums varētu būt 5%-7%.

Grupas ceļojumiem ar autobusu vienmēr nesot bijis viegli nokomplektēt. Pēdējos trijos gados vēroja tendence, ka ceļojumiem, kas maksā vairāk par 400-500 latiem, grupas tiek nokomplektētas savlaicīgi, savukārt uz lētākiem ceļojumiem, kas maksā 200-300 latu, grupas tiek nokomplektētas pēdējā brīdī.

Šāda tendence varētu būt saistīta ar to, ka lielus izdevumus cilvēki laikus plāno, savukārt salīdzinoši mazākas naudas summas var atļauties izdot, pieņemot spontānu lēmumu.

Šogad populāri esot ceļojumi uz Bavāriju, Itāliju, Poliju, arī Albāniju. Atkal pieprasīti esot ceļojumi, kas krīzes laikā tika pārtraukti, piemēram, "Vidusjūras odiseja: Sicīlija, Sardīnija, Korsika" un "Pundurvalstiņu mozaīka".

Grāvīte prognozē, ka arī šī gada otrajā pusē pozitīvā tendence saglabāsies un sekmīgi tiks nokomplektētas grupas ceļojumiem ar autobusiem Ziemassvētkos un gadu mijā. Uz šiem ceļojumiem cilvēki piesakoties jau tagad.

Arī tūrisma aģentūras "Impro ceļojumi" Pārdošanas daļas vadītāja Arta Mende pievienojās pozitīvajām prognozēm šī gada otrajai pusei.

Par to, ka pieprasījumā pēc ceļojumiem ar autobusu ir negatīvas tendences, pašlaik neesot pamata runāt - atkarībā no maršruta situācija esot tāda pati kā iepriekšējā gadā vai nedaudz labāka un kopumā esot vērojams neliels pieaugums.

Konkrētus pieauguma skaitļus Mende gan neminēja, jo dati par šā gada rezultātiem vēl neesot apkopoti.

Mende atzina, ka lidsabiedrība "airBaltic" ar saviem piedāvājumiem daļēji "noēd" ceļojumus ar autobusu, jo, piemēram uz Venēciju vai Romu uz dažām dienām par izdevīgu cenu var doties arī ar lidmašīnu. Tāpēc tiem ceļotājiem, kuri vēlas ietaupīt laiku un dažādot ceļojuma maršrutu, ir arī iespēja vienā virzienā doties ar autobusu, bet otrā - ar lidmašīnu.

Ceļojumos ar autobusu šogad populāri esot Balkānu maršruti, Ungārija, Itālija - zemes, kurās ir kalni, jūra, saule un citas tradīcijas.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA