Alfa Romeo 4C jau pēc mēneša startēs sērijveida izpildījumā. FOTO
Jācer, ka 2000 Alfa Romeo 4C modeļu pietiks pirmajam brīdim, lai apmierinātu vismaz kaislīgāko Latvijas “alfistu” prasības. Tad jau ar laiku arī pārējiem!
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 6. februāris, 13:25

Alfa Romeo 4C jau pēc mēneša startēs sērijveida izpildījumā. FOTO

Jauns.lv

Kas lēni nāk, tas labi nāk! Galvenais - lai atnāk vispār. Šoreiz viss ir nopietni, un Alfa Romeo fani jau var sākt pārskaitīt krājkasēs samestās monētas.

To, ka senjors Serdžio Markione ik pa brīdim uzstājas ar iedvesmojošu runu par to, cik labi jau tuvākajā laikā klāsies nedaudz piemirstajam Alfa Romeo zīmolam, pieraduši gan autožurnālisti, gan šā zīmola fani. Solīt jau sola, bet solīts, kā mums labi zināms, makā iekrīt ļoti reti vai nekrīt nemaz.

Pēc Markiones kunga prognozēm, jau pēc trīs gadiem modeļu gammu papildinās seši jaunumi. Dod Dievs sagaidīt vismaz vienu, un, šķiet, to mēs tiešām arī sagaidīsim.

Alfa Romeo 4C koncepts var lepoties ar ilgdzīvošanu. Starptautiska mēroga automobiļu izstādēs tas sāka gozēties sofītu gaismās jau 2010. gadā. Nākamā gada Frankfurtes izstādē šis koncepts parādījās kā pilnīgs jaunums - nākotnes auto. Bija arī jaunums, jo iepriekšējā sarkani perlamutrīgās krāsas koncepta vietā nu tika izrādīts sudraba eksemplārs.

Pēdējā laikā arvien biežāk 4C ietrāpa paparaci fotoobjektīvos, kas liek domāt, ka jau pēc mēneša Ženēvas autoizstādē Alfa Romeo stendā būs aplūkojams 4C sērijveida variants.

Kāds Šveices Alfa Romeo dīleris, kam bijis gods piedalīties koncerna sanāksmē, pačukstējis, ka Ženēvā 4C tiešām būs un sērijveida ražošana sāksies šogad. Tiesa gan, 2013. gadā klajā nāks tikai 2000 eksemplāru – 1000 kupejas un 1000 rodsteri. Diez vai īpaši daudz vairāk arī nepieciešams, ja šis pats Šveices ziņotājs apgalvojis, ka vidēji Alfa Romeo 4C maksās no 56 līdz 65 tūkstošiem eiro.

Tas nozīmē, ka 4C varētu būt līdzvērtīgs konkurents Porsche Cayman, kura cena ir 58 000 eiro. Starp citu, arī tehniski šie modeļi liekami vienos svara kausos – Alfa Romeo 4C būs aprīkota ar četru cilindru 1,7 litru dzinēju (tas pats, kas Giulietta QV), un tā maksimālā jauda būs 240 zirgspēki. Porsche Cayman zem motora pārsega slēpjas 275 zirgspēki, taču tas ir nedaudz smagāks.

Gints Gavers/Foto: Žanneta Gavere

Tēmas