Noskaidroti konkursa "Ideju kauss 2013" uzvarētāji
Bizness un ekonomika
2013. gada 28. novembris, 11:12

Noskaidroti konkursa "Ideju kauss 2013" uzvarētāji

Jauns.lv

27.novembrī mūsdienu kultūras centrā „Sapņu fabrika” Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā inovatīvā biznesa ideju konkursa „Ideju kauss 2013” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika atvērts simbolisks ideju seifs un paziņoti šī gada vērtīgāko ideju autori. Kopējais vērtīgāko ideju balvu fonds, ko nodrošina SEB banka, arī šogad bija 10 000 latu.

„Mūsu galva, mūsu prāts ir kā seifs, kurā glabājas neizmērojamas vērtības - domas, idejas, sapņi un ieceres. Tomēr patiesu vērtību tās iegūst vien tad, kad ar tām dalāmies, stāstām, meklējam partnerus, padomdevējus un galu galā arī īstenojam. Man ir patiess prieks, ka šīs 11 idejas tika mums uzticētas un ir uzsākušas savu ceļu, lai uzlabotu ikdienu gan ideju autoriem, gan mums visiem,” teic LIAA direktors Andris Ozols.

Par vērtīgāko šī gada biznesa ideju

konkursā „Ideju kauss 2013”, kura ieguva 5000 latu naudas balvu, tika atzīta Māra Arāja ideja „Locally” mobilā meklēšanas aplikācija. Šī aplikācija, izmantojot viedtālruņos, planšetdatoros, e-lasītājos un iPod ierīcē iebūvēto „bluetooth” tehnoloģiju, parāda attālumu un virzienu līdz noteiktam priekšmetam.

Otro vietu

un 3000 latu naudas balvu šogad saņēma ideja „Bērnības fails”, kuru, sadarbojoties ar Paulu Ķesteri, radījuši Latvijā zināmie aktieri Ģirts Ķesteris, Dainis Grūbe un Mārtiņš Počs. Ideja paredz izveidot mobilo aplikāciju - oriģinālu pasaku seriālu, kuram katru darba dienu iznāktu jauna sērija.

Godpilno

trešo vietu

un 1000 latu saņēma Arta Daugina, Neila Kalniņa un Zandas Kalniņas ideja „Mobilā elektrodivriteņu noma”. Sekojot aktuālākajām ekoloģiskajām inovācijām pasaulē un domājot par apkārtējās vides saudzēšanu, idejas autori piedāvā izstrādāt specializētu velo piekabi, kas tiek pārvietota ar elektrodivriteņa palīdzību.

Jau trešo gadu inovatīvo biznesa ideju konkursa „Ideju kauss” ietvaros tika noskaidrota arī

„Eko-inovatīvākā ideja”

. Šogad 1000 latu naudas balvu šajā nominācijā saņēma Viktora Saulīša ideja

„ecoBREEZE”

(ekoBRĪZE) - inovatīvi gaisa atsvaidzinātāji putekļsūcējiem ar antiseptiskām un dezinficējošām īpašībām.

Jau otro reizi konkursa vēsturē tika pasniegta SIA „Lattelecom” specbalva inovatīvākajai IT biznesa idejai, kuru saņēma godalgotā ideja „Bērnības fails”. Šī ideja par mobilās pasakas seriālu saņēma arī Nodarbinātības valsts aģentūras specbalvu.

Inovatīvo biznesa ideju konkurss „Ideju kauss” norisinājās jau septīto gadu, un šogad konkursā kopumā tika iesniegta 331 biznesa ideja.

Visas konkursam "Ideju kauss 2013" iesniegtās idejas izvērtēja profesionāla ekspertu komanda, kurā iesaistījās tādi kompetenti partneri kā Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Biznesa skola, biedrība "Līdere", Inovatīvo risinājumu institūts, biedrība "CONNECT Latvia" un citas pieredzējušas institūcijas.

Inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju Kauss 2013” rīko LIAA sadarbībā ar stratēģisko partneri SEB banku, atbalsta "Lattelecom" un Nodarbinātības valsts aģentūra, informatīvi atbalsta portāls "Delfi.lv", biznesa žurnāls "IR nauda", ziņu aģentūra LETA un portāls "Inbox.lv". Konkurss tiek rīkots LIAA projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Karlīna Timofejeva/Foto: Ernests Dinka