Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kijeva slīgst liesmās un asinīs: nogalināti 5 un simtiem ievainoti
Kijevā šobrīd gluži kā karā. Notiek nežēlīgas sadursmes. VIDEO TIEŠRAIDE
Pasaulē

Kijeva slīgst liesmās un asinīs: nogalināti 5 un simtiem ievainoti

Jauns.lv

(Papildināta ar jaunāko informāciju) Kijevas Gruševska ielā, kur kopš 19.janvāra nav rimušās vardarbīgas sadursmes starp demonstrantiem un likumsargiem, trešdienas vakarā protestētāji būvē otru barikāžu līniju.

Kijeva slīgst liesmās un asinīs: nogalināti 5 un s...

Demonstranti slej barikādes pie viesnīcas "Dņepra". Barikādes tiek veidotas no armatūras, plāksnēm un citiem priekšmetiem.

Aģentūras UNIAN korespondenti no notikuma vietas vēsta, ka situācija iepriekšējo sadursmju rajonā pie stadiona "Dinamo" nav mainījusies. Demonstranti joprojām dedzina automašīnu riepas, bet milicija cenšas liesmas apdzēst.

Pret demonstrantiem ik pa laikam tiek liktas lietā trokšņa granātas, savukārt mītiņa dalībnieki uz to atbild, metot "Molotova kokteiļus" un akmeņus.

Demonstrantu skaits turpina pieaugt.

Protestētāji gatavojas sadursmēm ar milicijas specvienību "Berkut", tiek vākti akmeņi.

Sadursmēs Kijevā nogalināti pieci, ievainoti 300 aktīvisti

Vardarbīgajās sadursmēs ar drošības spēkiem trešdien Kijevā dzīvību zaudējuši pieci, bet ievainoti 300 aktīvisti, pavēstījuši protestu kustības mediķi.

"Līdz šim nogalināti pieci cilvēki. Aptuveni 300 šodien kopš pusnakts ievainoti," opozīciju atbalstošajai radiostacijai "Hromadske" atzina medicīniskās palīdzības koordinators Oļegs Musijs.

Izdevuma "Ukrainska Pravda" tīmekļa vietne tikmēr vēsta, ka četriem no pieciem bojāgājušajiem bijušas šautas brūces.

Ukrainas opozīcija izveido Tautas radu

Kijevā izveidota Ukrainas Tautas rada ar opozīcijas deputātu piedalīšanos.

Kā savā "Facebook" profilā raksta opozīcijas partijas UDAR frakcijas deputāte Irina Gerašenko, Tautas radas dibināšanas sapulci vadījis "vecākais Ukrainas tautas deputāts Aleksandrs Ševčenko".

"Vienbalsīgi balsojam par Tautas radas pasludināšanu. Par vietējo tautas padomju veidošanu. Par municipālās milicijas veidošanu. Par Visukrainas tautas balsošanas gatavošanu par neuzticību Janukovičam un diskreditētajai Augstākajai radai," raksta Gerašenko.

Tikmēr Ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienība "Svoboda" ("Brīvība") parlamenta frakcijas vadītājs Oļegs Tjagņiboks trešdien paziņoja, ka Tautas radai jākļūst par galveno likumdošanas institūciju valstī.

"Mēs esam paziņojuši, ka izveidosim jaunu valdību un Tautas vēlēšanu komisiju. Mēs savāksim parakstus, kas leģitimizēs mūsu lēmumu. Tautas radai jākļūst par vienīgo leģitīmo likumdošanas institūciju mūsu valstī," uzsvēra Tjagņiboks.

Viņš arī atklāja, ka šo lēmumu pieņēmuši visi opozīcijas frakcijas deputāti.

Tikmēr bijušais pasaules čempions boksā un UDAR līderis Vitālijs Kļičko, trešdienas vakarā uzrunājot tūkstošiem protestētāju Kijevas Neatkarības laukumā, aicināja cilvēkus neizklīst un aizsargāt laukumu, norādot, ka varasiestādēm ir nodoms likvidēt protesta nometni.

Kijevas centrā 22. janvārī nerimst sadursmes starp protestētājiem un kārtības sargiem

Nakts uz 22.janvāri Kijevas centrā

Tā izskatās Kijevas centrā

2014. gada janvāris. Vardarbīgās sadursmes starp opozīcijas protestētājiem un likumsargiem Kijevā

Protestētāji un specvienību kaujinieki netālu no Ukrainas prezidenta administrācijas ēkas

Protesta akcija Ukrainas galvaspilsētā

Pēc prezidenta Janukoviča atteikšanās Viļņas ES Austrumu partnerības samitā parakstīt iepriekš parafēto asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumu Kijevu pārņēmuši masu protesti.

Tūkstošiem cilvēku cīnās par savu brīvību Ukrainā

LETA/Foto: AFP, EPA, LETA