Prostitūcija un narkotikas dod iespaidīgu pienesumu britu ekonomikā
Jaunie dati nozīmē, ka pērn Lielbritānijas IKP sasniedza 1,713 triljonus mārciņu (2,2 triljonus eiro).
Pasaulē
2014. gada 30. septembris, 20:21

Prostitūcija un narkotikas dod iespaidīgu pienesumu britu ekonomikā

Jauns.lv

Narkotiku kontrabanda un prostitūcija Lielbritānijas ekonomikai pērn deva pienesumu 8,5 miljardu sterliņa mārciņu (10,9 miljardu eiro) apmērā, otrdien paziņoja Lielbritānijas Nacionālais statistikas birojs (ONS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abas nelegālās aktivitātes pērn veidoja 0,5% no Lielbritānijas iekšzemes kopprodukta (IKP), kas bija 8,5 miljardi mārciņu apstiprināja ONS preses pārstāve.

Dati publicēti saistībā ar ekonomikas apmēra aprēķinu metodoloģijas izmaiņām atbilstoši Eiropas Savienības (ES) jaunajiem noteikumiem.

Pārējās nelikumīgās ekonomikas darbības, piemēram, alkohola un tabakas kontrabanda jau ir ņemta vērā Lielbritānijas IKP aprēķinā.

Jaunie dati nozīmē, ka pērn Lielbritānijas IKP sasniedza 1,713 triljonus mārciņu (2,2 triljonus eiro), savukārt IKP pieauguma rādītājs ir palicis nemainīgs 1,7% apmērā.

Spānija šogad paziņoja, ka narkotiku un prostitūcijas aktivitātes tās ekonomikai 2010.gadā pienesa 9,2 miljardus eiro jeb 0,85% no IKP.

2010. ir vienīgais gads, par kuru Spānija ir publiskojusi tādus aprēķinus.

ES statistikas departaments "Eurostat" bloka dalībvalstīm līdz septembra beigām deva laiku veikt izmaiņas IKP aprēķinā, iekļaujot tajā arī nelikumīgās darbības.

Francija un Zviedrija ir atteikusies prostitūcijas pienesumu iekļaut IKP aprēķinā.

BNS, Foto: Reuters