Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Laulība glābta? Igaunijas pirmā lēdija atkal mirdz pie Ilvesa sāniem. FOTO
Pēc pusotra mēneša atšķirtības atkal pirmo reizi kopā oficiālā pieņemšanā kopā bija Igaunijas pirmais pāris. Viss liecina, ka Ilvesu pāris varētu būt salabis pēc Evelīnas Ilvesas sānsoļa augusta sākumā.
Pasaulē

Laulība glābta? Igaunijas pirmā lēdija atkal mirdz pie Ilvesa sāniem. FOTO

Jauns.lv

Pēc pusotra mēneša ilgušās ģimenes krīzes, Igaunijas pirmais pāris varētu būt salabis. Ceturtdien, 9. oktobrī, pirmo reizi pēc augusta beigās mūsu ziemeļu kaimiņzemē uzvirmojušā sekskandāla Igaunijas pirmais pāris pirmo reizi atkal oficiāli parādījās kopā.

Laulība glābta? Igaunijas pirmā lēdija atkal mirdz...

9. oktobrī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess Kadriorgas pilī tikās ar Igaunijas Maiznieku savienības pārstāvjiem. Ja kopš augusta beigām Ilvess visās oficiālās vizītēs un pieņemšanās piedalījās bez savas kundzes Evelīnas, tad šoreiz viņa bija kopā ar vīru, tērpusies elegantā sarkanā kleitā. Abi bija apmierināti un smaidīgi, pozēja fotogrāfiem. Par Igaunijas pirmā pāra saskaņu liecina arī tas, ka abi ziņu par tikšanos ar igauņu maizniekiem un fotogrāfijas no pasākuma publicējuši savos „Facebook” profilos, turklāt gluži vai vienlaicīgi.

Igaunijas Maiznieku savienības pārstāvji savas valsts pirmajam pārim uzdāvināja maizes grozu ar jaunākajām maizes šķirnēm. Prezidenta pāra tikšanās ar maizniekiem notika tādēļ, ka šonedēļ mūsu ziemeļu kaimiņvalstī tiek svinēti Maizes svētki.

Igaunijas plašsaziņas līdzekļi raksta, ka šī tikšanās varētu liecināt par to, ka Ilvesu pāris salabis. Piemēram, septembra sākumā, kad Tallinā bija ieradies ASV prezidents Baraks Obama, Evelīna Ilvesa nebija līdzās savam kungam. Viņa tai laikā iepirkās Igaunijas galvaspilsētas veikalā „R-kiosk”. Vēlāk Ilvess devās arī oficiālās vizītēs uz Norvēģiju un Zviedriju, un atkal līdzās viņam nebija dzīvesbiedre, kas līdz tam vienmēr kopā ar vīru devās viņa oficiālajās ārvalsts vizītēs.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka augustā Igauniju satricināja seksskandāls. Kādā naktsklubā skūpstāmies ar gados daudz jaunāku Tallinā strādājošu francūzi Vinsentu Aranegu tika pieķerta prezidenta Ilvesa kundze Evelīna. Pēc skandāla viņa uz vairākām dienām pazuda no valsts, aizbraucot uz Ameriku. Tad atgriezās, bet teju pusotru mēnesi vairs nebija redzēta kopā ar savu kungu, izņemot vienu reizi, kad viņi neformālā gaisotnē pusdienoja kādā Tallinas vecpilsētas kafejnīcā.