Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pat konservatīvā Bavārija grasās aizliegt parandžas un nikābus
Bavārija gatavojas aizliegt parandžas.
Pasaulē

Pat konservatīvā Bavārija grasās aizliegt parandžas un nikābus

Jauns.lv

Bavārijas federālās zemes valdība otrdien publiskoja likumprojektu, kas paredz aizliegumu noteiktās sabiedriskās vietās nēsāt parandžas un nikabus, kurus valkā daļa musulmaņu sieviešu.

Pat konservatīvā Bavārija grasās aizliegt parandža...

"Sejas aizsegšana būs aizliegta sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas vietās, vidusskolās, skolās, bērnudārzos, vietās, kas saistītas ar vispārējo drošību, un balsošanas laikā," norādīja Bavārijas valdība.

Kad musulmaņu sievietes aizklāj seju, viņas "neievēro vietējo saziņas kultūru," uzsvēra zemes iekšlietu ministrs Joahims Hermans, piebilstot, ka saziņa notiek ne tikai ar valodas, bet arī ar acu kontakta, mīmikas un žestu starpniecību.

"Tas ir pamatā mūsu savstarpējai sadarbībai, kā arī mūsu sabiedrības un mūsu brīvās demokrātiskās iekārtas pamatā," norādīja Hermans.

Bavārija ir viena no viskonservatīvākajām Vācijas zemēm, un ideja par parandžu aizliegšanu tika izteikta pēc diviem teroraktiem, kas ar nedēļas starplaiku to piemeklēja 2016.gada jūlijā.

Novembrī Bavārija aicināja parandžas aizliegt visā Vācijā. Lai gan iepriekš kanclere Angela Merkele bija iebildusi pret vispārēju aizliegumu, decembrī viņa tam pauda atbalstu, izsakoties, ka aizliegums nosakāms visos gadījumos, kad vien tas ir juridiski iespējami.

Bavārijas tiesa jau 2014.gadā aizliedza skolotājām valkāt parandžas skolās.