Ziemassvētkus gaidot. Mirdzošās un pikantākās egles no visas pasaules. FOTO
Plikiņā kādreizējā „Hameleonu rotaļu” zvaigzne Meitlenda Vorda savus fanus pārsteigusi, izģērbjoties kaila un sevi padarot par Ziemassvētku eglīti.
Pasaulē
2014. gada 16. decembris, 19:24

Ziemassvētkus gaidot. Mirdzošās un pikantākās egles no visas pasaules. FOTO

Jauns.lv

„Hameleonu rotaļu” Džesika izģērbjas un sevi apkarina ar Ziemassvētku lampiņu virtenēm. Amerikāņu pirmā lēdija Baltā nama priekšā pie eglītes bērniem priekšā lasa Ziemassvētku pasakas. Ņūdžersijas pavalstī ar iespaidīgu šovu tiek atklāta viselektrificētākā eglīte.

Aizvadītajā nedēļā ar savām svētku eglītēm pasauli visaktīvāk centās pārsteigt amerikāņi, bet arī šaipus okeānam Ziemassvētku gaidītāji bija gana radoši. Kādam Maskavas arhitektam reiz no rokām izkrita saldējums un nu pēc kāda laika neestētiskā kāruma pļeka uz asfalta pārvērtusies par greznu svētku simbolu. Savukārt nīderlandieši jau tradicionāli uzslējuši pasaulē visaugstāko eglīti.

1. „Hameleonu rotaļu” zvaigzne izģērbjas, lai kļūtu pa eglīti

37 gadus vecā amerikāņu aktrise Meitlenda Vorda izģērbusies gandrīz kaila un pati sevi padarījusi par mirdzošu Ziemassvētku eglīti, apkārusies ar svētku gaismiņu virtenēm. Šādi Holivudas seriālu aktrise, kura gan vairs nefilmējas kopš 2008. gada, atkal par sevi atgādinājusi plašākai sabiedrībai. Viņa sociālajos tīklos publicējusi bildes, kas uzņemtas viņas privātmājā Losandželosā, izrotājusies vienīgi ar mirdzošu lampiņu virtenēm. Meitlenda Vorda televīzijā filmējusies kopš 17 gadu vecuma, savu karjeru sākot kā Džesikas Foresteres lomas atveidotāja seriālā „Hameleonu rotaļas”. Meitlenda Vorda pārtrauca filmēties pirms sešiem gadiem, kad apprecējās ar nekustamā īpašuma magnātu Teriju Baksteru un viņai vairs nevajadzēja rūpēties par naudas pelnīšanu. Tomēr aktrisei ik pa reizei patīk par sevi atgādināt ar kādu provokatīvu izgājienu.

Plikiņā Holivudas eglīte - Meitlenda Vorda

2. Maskavā uzstādīta egle kā izšķīdis saldējums

Savdabīgs svētku koks uzstādīts Maskavas Gorkija vārdā nosauktajā Centrālajā kultūras un atpūtas parkā. Tur pie parka galvenās ieejas pacēlusies piecus metrus augsta eglīte, kas atgādina uz asfalta vēkšpēdus nokritušu saldējumu.

Uz ietves izšķīdušais saldējums ir egles pamatne, bet apgāzusies vafeles glāzīte ir kā pati eglīte. Savdabīgo svētku simbolu – mākslas objektu radījusi jauno arhitektu komanda no Maskavas arhitektūras biroja „Novoje”.

3. Baltā nama dižegle

ASV pirmais pāris pagājušajā nedēļā Vašingtonā pie Baltā nama iededza vienas no pasaules dižvalsts dižegli. Egles iededzināšanas ceremoniju pie amerikāņu prezidenta rezidences vadīja slavenais aktieris Toms Henkss.

ASV galvenā egle ir vairāk nekā 5,5 metrus gara un to Vašingtonai piegādājusi kāda fermeru ģimene no Pensilvānijas pavalsts. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad egles rotāšanā piedalījās vairākas militārpersonu ģimenes. Šis gods tām tika piešķirts par kalpošanu ASV.

ASV pirmais pāris – prezidents Barkas Obama ar kundzi Mišelu – atklāj Baltā nama egli

4. Pasaules garākais svētku koks – 375 metrus augsts TV tornis

Nīderlandes pilsētas Ijselsteinas televīzijas un radio tornis jau vairākus gadus pēc kārtas kļūst par pasaulē augstāko svētku simbolu.

No torņa smailē uzstādītās antenas līdz pat zemei izvilktas Ziemassvētku lampiņu virtenes, kuras iededzot diennakts tumšajā laikā nīderlandiešu televīzijas tornis vizuāli pārvēršas par iespaidīgu 375-metrīgu egli. Te jāpiebilst, ka Rīgas televīzijas tornis ir par septiņiem metriem īsāks nekā šī iespaidīgā eglīte Nīderlandē. Rīgas TV tornis ir tikai 368 metrus augsts.

Pasaules augstākā egle Nīderlandes pilsētā Ijselsteinā

5. Iespaidīgs eglīšu gaismiņu šovs Ņūdžersijā

Parasti Ziemassvētkos krāšņās svētku eglītes visi apbrīno no ārpuses, bet ASV Ņūdžersijas pavalstī mākslinieks Keits Šavs kopā ar dēliem Aleksandru un Kristoferu radījis iespaidīgu eglīšu virteņu eglīti no 120 000 gaismiņām.

Interesenti eglītē varēja ielūkoties arī no iekšpuses un skats tik tiešām ir iespaidīgs. Ne mazāks iespaidīga bija eglītes iedegšanas ceremonija Ņūdžersijas pavalsts pilsētā Krenberijā, kura pārvērtais par neaizmirstamu gaismas šovu simfoniskā orķestra pavadījumā. Tas vienkārši ir jāredz!

„Gaismiņu eglītes” šovs Ņūdžersijas Krenberijā


Elmārs Barkāns/Foto: All Over Press, EPA/LETA