Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

"Nepretojieties pārmaiņām!" Hakeri Krimā uzlauž TV kanālu un Putina dzimšanas dienā pārraida viņa "aicinājumu"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pārraidītajā paziņojumā Kremļa diktators savu dzimšanas dienu nosauca par pēdējo un aicināja Krimas iedzīvotājus nepretoties pārmaiņām.

"Nepretojieties pārmaiņām!" Hakeri Krimā uzlauž TV...

Hakeri pārraidīja dziļviltojumu ar Vladimiru Putinu, kurš okupētās pussalas iedzīvotājiem nodeva paziņojumu:

"Dārgie Krimas un jauno teritoriju iedzīvotāji! Šodien es, kā jūsu līderis, atzīmēju savu pēdējo dzimšanas dienu. Es zinu, ka jūs redzat, kā mainās situācija. Ukrainas bruņotie spēki turpina veikt precīzus triecienus, iznīcinot krievu karavīrus, un šis process tikai pastiprināsies. Mana vara vairs nespēj nodrošināt drošību un stabilitāti."

"Tāpēc es vēršos pie jums ar aicinājumu: nepretojieties pārmaiņām, Ukrainas armija atgriež savējo, un jūs varat palīdzēt šajā procesā. Nododiet Ukrainas bruņotajiem spēkiem svarīgu informāciju, kas palīdzēs pēc iespējas ātrāk izbeigt kaujas darbības un atbrīvot jūsu teritorijas no okupācijas. Kopā mēs spēsim ieraudzīt jauno realitāti, kur valda miers un taisnīgums," teica Putins TV ekrānā.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas bruņotie spēki turpina veikt precīzus triecienus, iznīcinot krievu karavīrus, un šis process tikai pastiprināsies, paziņoja dziļviltojuma Putins.
Ukrainas bruņotie spēki turpina veikt precīzus triecienus, iznīcinot krievu karavīrus, un šis process tikai pastiprināsies, paziņoja dziļviltojuma Putins.

Pirmdien, 7. oktobrī, Putinam apritēja 72 gadi, un viņš, baidoties no Ukrainas dronu triecieniem, kā ierasts nelidoja uz Sočiem. Tā vietā Maskavā ieradās Kremļa sabiedrotais – Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

2014. gada 16. martā Krimā notika neleģitīms referendums par Krimas pievienošanu Krievijai. 18. martā Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Putins Krimas aneksiju raksturoja kā pussalas krievu iedzīvotāju glābšanu no prorietumnieciskajiem ukraiņu nacionālistiem pēc prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas Kijivā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteica sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākajiem līdzgaitniekiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

2022. gada 24. februāra agrā rītā Putins paziņoja, ka ir pavēlējis veikt "īpašo militāro operāciju", un Krievijas armija uzsāka pilna apmēra iebrukumu Ukrainā.